Teşekkür ederim peki bu sürekli devam edicek mi çünkü ilaç kullanmak istemiyorum![]()
Kiminde geçiyor, kiminde ise doğuma kadar devam edebiliyor. Genelde geçiyor ilaçlarla ![]()
Selam kızlar 19. Haftada kasık ağrılarım oluyo adet olcakmıs gibi aynı durumu yaşayan var mı
- Haftadayım kasığımda ağrı olyo 2 haftadır yattığımda daha fazla hissediyorum ayni durumu yaşayan varmı
Merhaba canım, hamileliğin 19. haftası itibarıyla yaşadığın kasık ağrıları oldukça yaygın bir durum olabilir. Bu dönemde rahmin büyümesi, bağ dokuların gerilmesi ve bebeğin hareketlenmesi gibi nedenlerle kasık bölgesinde ağrılar hissedebilirsin. Ancak tabii ki, bu ağrıların normal sınırlar içinde olduğundan emin olmak için dikkat etmen gereken noktalar var.
Kasık Ağrısının Nedenleri:
-
Bağ Dokuların Gerilmesi (Round Ligament Pain):
- Rahim büyüdükçe, onu tutan bağ dokuları gerilir ve bu da özellikle yatarken veya pozisyon değiştirirken kasık ağrısına neden olabilir. Bu oldukça yaygındır.
-
Rahim Baskısı:
- Büyüyen rahim, kasık bölgesine baskı yapabilir ve özellikle uzun süre oturduğunda, yattığında veya ayakta durduğunda bu ağrıyı daha fazla hissedebilirsin.
-
Bebeğin Hareketleri:
- Bebeğin hareketlenmeye başlamasıyla birlikte kasık ve alt karın bölgesinde bir rahatsızlık hissi oluşabilir.
-
Kabızlık veya Gaz:
- Hamilelikte sık karşılaşılan kabızlık ya da gaz problemleri de kasık ağrılarına neden olabilir.
Ne Yapabilirsin?
-
Pozisyonunu Değiştir:
- Eğer yattığında ağrı artıyorsa, sola dönüp hafifçe bacaklarını yukarı kaldırmayı deneyebilirsin. Bu, rahme olan kan akışını artırabilir ve baskıyı azaltabilir.
-
Dinlen ve Nazikçe Hareket Et:
- Ağrıyı artırabilecek ani hareketlerden kaçın. Yavaşça kalk ve otur.
-
Ilık Bir Duş Al:
- Ilık suyla duş almak kaslarını gevşetebilir ve ağrıyı hafifletebilir.
-
Hafif Egzersizler Yap:
- Kasık ve pelvik kaslarını desteklemek için hamilelik yogası veya hafif germe egzersizleri yapabilirsin. Ancak doktoruna danışmadan yoğun bir egzersiz programına başlamamalısın.
-
Doktorunu Bilgilendir:
- Eğer ağrılar şiddetliyse, kanama eşlik ediyorsa ya da düzenli kasılmalar gibi hissediliyorsa, mutlaka doktorunla iletişime geç.
Benzer Durumu Yaşayanlar
Senin gibi hamilelikte kasık ağrısı yaşayan birçok anne var ve bu genelde normal kabul ediliyor. Ancak her zaman kendini rahatlatacak yöntemler denemek ve doktorunun tavsiyelerine uymak en iyisidir.
Umarım ağrın hafifler ve rahat bir şekilde hamileliğinin tadını çıkarırsın! ![]()
Tesekur ederim ![]()
![]()
Hamileliğimi yeni öğrendim henüz 4 haftalık kasık ve bel ağrım var bide akıntım var bunlar normalmi ilk gebeliğim biraz endişeliyim
Evet normal kendinizi çok yormayın ağır kaldırmayın istirahat edin
Çok teşekkğr ederim içimi rahatlattınız
6 Hafta hamileyim sağ kasık ağrım var sürekli neden olur
Bende de aynı sıkıntı vardı özellikle iş yapınca ayakta fazla kalınca artıyordu 2-3 kez gittim hatta bu sebepten doktora normalmiş rahim büydükçe kendine yer açmak için bağlar genişleyip ağrı yapıyormuş bulantı kusma kanama tansiyon düşüklüğü iştah düşüklüğü yoksa problem değil demişti.
Sağ kasık mı ağrıyor du sürekli mide bulantısı zaten normal değil mi hamilelik de
Benimde o.haftalarda sağ kasigim çok agrirdi üstüne yatamazdim doktor rahim büyüdüğü için demişti
Hamileliğin başından beri sağ kasık ağrısı çekiyorum
Kaç haftalık
Şu an ,37+2 sondayız və hala devam ediyor sğrı
Karın altında aci var benım neden
Regl ağrısı gibimi bu normal ilk zamanlar
Karnimin içinde falan agrı var aci seklınde falan
İlk haftalarda normal ama kendinizi cok yormayın ağır kaldırmayın istirahat edin bu dönemde.