Gebelikte kansızlık

Kızlar bugün 33+5 haftalık hamileyim ve üç kutu kan ilaçı içtim bu zamana kadar kan seviyemde asla yükselme olmadı şimdi 15 gün bir ilaç kullanmam lazım eğer yükselmezse dokor damardan kan vereceğini söyledi pekmez tahin helva hepsini tüketiyorum aslında önerisi olan varmı

Ciğer riskli yeme ama bol bol kırmızı et yanında yeşillik tüket. Et yediğinde yoğurt vs yeme. Kan ilacını içerken de süt ve süt ürünlerini en az 2 saat tüketme

Pekmeze limon sıkıp iç kana daha hızlı karışıyor öyle

Ben Erbatab’ın demir takviyesini kullanıyorum. Düzenli kullanımda etki ediyor. Eğer şekerle ilgili sorununuz yoksa mutlaka her gün saat başı 1 tatlı kaşığı pekmeze limon, portakal sıkıp için. İlaç kullanımında da limonlu su tüketin. Hem demir emilimini arttırır hem de ödem atmanıza yardımcı olur

Önerileriniz için teşekkür ederim ciğer tüketemiyorum zaten gebelikte önerilmiyor içeriğindeki A vitamini fazlalığından kaynaklı

Çay kahve vs kafein içeren şeyleri çok tüketiyorsan azaltmanı öneririm bende özellikle çaya bayılan biriyim ama hamile olduğumu öğrendiğimden beri neredeyse hiç tüketmemeye çalışıyorum demir emilimini azaltıp kansızlığa yol için baya faydasını gördüm beraberinde içtiğim vitaminlerinde etkisi var tabiki