Gebelikte kan ilacı

Kızlar ben 19 haftalık hamileyim son kontrolde doktor bana bu ilacı yazdı her gün aç ya da tok farketmez bir tane içmem lazımmış ama ilacı kullandığım günler kendimi çok kötü hissediyorum bulantım oluyor çok şiddetli gaz sancısı yaşıyorum sindirim sistemimi de bozuyor zaten kan değerlerimde sorun yok en azından her gün kullanmasam sorun olur mu sizce bilginiz var mı sonraki kontrolde doktora sorucam

Malesef demir ilacının bağırsakta kabızlık gibi bir etkisi var onun için içtiğin su oranını arttırabilirsin kısa vadede kendini kötü hissedebilirsin ama uzun vadede daha iyi hissettirecektir doktor gerekli görmese vermezdi bence doktora tekrar sorana kadar bırakma derim

1 Beğeni

Yasadıgınız yan etkileri soyleyin ilacı değiştirmesini rica edin. Bende üçüncü kez ilaç değişiminden sonra kurtuldum bu yan etkilerden. Şuan çözelti kaşık formunda bir ilac kullanıyorum hiçbir yan etkisi yok. Bebek büyüdükçe demir depolarını adeta sömürüyor suan belki test sonuclarınız normal geldi ama diğer ay cok düşük cıkabilir. Birde dogumda kan kaybı olacagı için demir kan depolarının dolu olması gerekiyor. Şimdiden baslamak en saglıklısı yani. Kan degerleriniz düşerse bebek yeteri kadar beslenemez, halsizlik yorgunluk saç dokulmesi ve sizde kalp ritim bozukluguna neden olabilir.

1 Beğeni

Bende hamileligımin başından beri kullanıyorum bunu çok şükür hiç bir yan etkısı olmadı . Kuzenıme doktor kullanması gerektıgıni soyledıgınde kullanmamış , doğum esnasında çok kansız olduğu soylenınce sonradan çok pısman olmuştu keşke kullansaydım demıstı

2 Beğeni

Demir ilaclarinda sanırım böyle yan etkiler var
Bende ferrum kullanıyordum 20 şişeydi benimki son 3 şiseyi icemedim mide yanmasi cok yasadim ben kabızlık çekmedim aksine tuvaletten çikmadim ferrumun yanında decavit veemislerdi ondanda olabilir ama geceleri uyutmayan bi mide agrisi acisi yasadim suan vitaminleri demir ilaclari kullanmayi biraktigimdan beri baş donmem oluyo soguk soguk terleme geliyo gözüm karariyor
Hamilelik oncesi kansızlığım yuksekti ayni seyleri yasamaya basladim

Bende kullanıyorum başladığımda gaz sıkışması kasık ağrısı yapmıştı karnım kasıldı resmen doğrulamadım hastaneye gittim şükür bişey çıkmamıştı. Devamlı kullanımda sorun olmuyor yemek sonrası alıyorum ben mideme dokanmasın diye bol su içiyorum sıvı tüketiyorum şu anda başta olan sorunlar yok . Ama ilacı 1 gün falan unutursam bende de karın ağrısı şişlik oluyor doktorunuz nasıl önerdiyse o şekil kullanın ama düzenli olması önemli sanırım