Gebelikte ilişki ve enfeksiyon?

Kızlar bakarmisiniz lütfennnn 36 haftaligiz enfeksiyonum vardı bayadir fitil kullandım bu akşam idrar verdim sonucu temiz gelmiş enfeksiyon kalkmış doktorum 36 dan sonra içe boşalmalı ilişki öneriyorum demişti şuan çok korkuyorum tekrar enfeksiyon kaparmiyim diye doktor da o şekilde önerdi tekrar enfeksiyon olmamamam için ne yapmalıyız yaa​:confused:

:pushpin: 1. 36. haftadan sonra ilişki önerilmesi neden?

Doktorlar bazı durumlarda (rahim ağzı yumuşamışsa vs.) doğuma hazırlık için ilişkiyi önerebiliyor. – Spermdeki prostaglandin maddesi rahim ağzını yumuşatır, – Kasılmaları hafif tetikleyebilir, bu da doğumu kolaylaştırabilir. Yani doktorun tıbben uygun görmüş, bu güzel haber aslında :baby_bottle:

:microbe: 2. Peki enfeksiyon tekrarlar mı?

Eğer aşağıdaki kurallara dikkat edersen, yeniden enfeksiyon kapma riski çok düşer:

:white_check_mark: İlişkiden sonra mutlaka idrara çık – bu çok önemli! :white_check_mark: Temizlik sadece önden arkaya, :white_check_mark: Partnerin de hijyenine dikkat etmeli, gerekiyorsa ilişki öncesi duş almalı, :white_check_mark: Bol su içmeye devam, :white_check_mark: Pamuklu iç çamaşırı giy, hava alsın, :white_check_mark: Haftada 2 defadan fazla ilişki önerilmiyor bu haftalarda — o da doktorun onayıyla :herb: