Şu an 8. ayımdayım ve özellikle dışarı çıkınca aniden tuvaletim geliyor. Hiç yokken bir anda geliyor bir de. Artık idrarımı tutmakta çok zorlanıyorum. Hatta eve doğru yolculuk yaparken petrolde tuvalete zor yetiştim hatta çişimin yarısını da altıma kaçırdım Tuvaletimi yapıp çıksam da artık dışarda yürüyüş bile yapamayacak haldeyim. Aniden geliveriyor çişim. Siz de böyle bir şey yaşıyor musunuz ya da nasıl bir yöntem kullanıp engelliyorsunuz bu durumu ? Dışarı çıkmaya korkar oldum da artık
Bende 7 ayimi yeni tamamladim arkadaşim.
Ben giyindikten tam hazır olduktan sonra tuavlete giriyorum sora cikiyoruz evden.
Tuvaletim gelicek diye korkarak gidiyorum resmen.
Yarım saatlik gidip gelirsem cişim kendini belli ediyor ama az.
45 dakika falan olunca ,artik rahatsız ediyor.zor tutuyorum kendimi.
Cişimi tutan biriyim.
Normaldede tutardım hep.
Bir yontem bulamadım.
Ama sen ped kullaniyorsun degilmi?
Eger kullanmiyorsan.
Kacırdıgın zaman pede kacirirsin,sora tuvaletde atarsin gider.
Onerim şu ola bilir sana bende oyle yapiyorum.
icdigin çay veya sumu neyse onu ifraz etdikden sora su falan icme , oyle çık evden yardimci ola bilir sanada.bana yardimci oluyor biraz. @NURAN
Teşekkür ederim canım. Ped kullanmıyordum ama artık kullanacağım. Ben de normalde çişimi tutabilen biriyken son ayımda hiç tutamaz oldum, illa kaçırıyorum
Oncelikle gecmis olsun arkadasim
Depend kullan.
Sezeryanla dogum yaptiktan sonra
Yasadim bu Sorunu rahimde sarkma
Oldu.
Pelvik taban terapistine git vakit gecirmeden
Tuvaletimizi aslinda SIkiyoruz ondan
Sonra kaciyo ani bi durumda.
Bide son gunlerin yaklasti ne olur ne olmaz depend
Seni baska seylerden de korur.
Bebegin baskısından dolayı.8 aylik hamile ve bebek buyudu artik tekmeleri de guclendi.benim bebek 7 ayima girdikten sonra cok baski yapiyor idrar keseme.
Şimdi 7 ayimizi tamamladik şükür.
Artik idrar keseme tekme atdiginda hiss ediyorum .ve kendimi tuvaletde buluyorum.
Doğuma yaklaştık artik normal tabi bu donemlerde idrar tutamamak.ve zorlanmak.
Gece uykuya dalana kadar kaç kez yerimden kalkip tuvalete gidiyorum.tabi agirlaştim zor kalkiyorum yerimden.hemen uykuya dalmak istiyorum ki kalkmayayaım @Hava
Uyku zaten felaket gece de yuz yeri dolasiyorum
Gunduzde robot gibi oluyoruz ondan sonra
Normalde elim ayagim buz olurdu
Ama simdi firinin icinde yasiyom sanki.
Rabbim yardim etsin butun hamilelerimize.
Yinede cok guzel herseyiyle.
Ben de bazen kaçıracak gibi hissediyorum. Kendimi ölümüne sıkıyorum. Yürüyeceksem tuvaletine girebileceğim yerlerin üzerinden rota oluşturuyorum. Tuvalete girmek için yarı doldan eve tekrar dönmüşlüğüm var.
Kegel egzersizi yapmanı öneririm. Hem doğum için faydalı olur hem de idrarı tutan kaslarına faydası olur.
Çişini tutmamaya çalış.
Sıvı tüketimini de kısma. Yine bol bol suyunu iç. Havalar çok ısındı sıvı kaybın çok olursa ödemin artar.
Malesef hamilelik döneminde ve sonrasında idrar kaçırma gorülebiliyor. Sakın utanma. Hepimizin başına gelebilecek durum. Hepimiz aynı yolun yolcusuyuz.
ben 6cı ayımdan öyleydim ama tuta biliyordum kaçmıyordu Nereye gitsem hemen bir tualet arıyordum eşimle beraber Biraz yürüyünce baskı oluyor daha çok tualetə gidesim geliyor,bazen bebek sanki baskı ediyor tualete gidiyorum birşey yok
Pisik icin en cok seyin faydasini gordum
Aslinda bebekler icin kullanirdik biz normalde
Ama kendimiz icin de kullandik faydasini gordum
Ben.
Idrar yollarinda felan yanma oldugu zaman
Bunu kullandim bayagi faydasini gordum
Aynen hatta emziren anneler icinde faydali
Ben ozaman da kullandim bebek iyi kavrayamadigi
Zaman yara olabiliyor.
Ozaman da cabuk toparliyo gogus ucunu
Hamilelikte idrar kaçırma sorunuyla karşılaşan birçok kadın vardır ve bu durum oldukça yaygındır. İşte hamilelikte idrar kaçırmanın önlenmesi için bazı öneriler:
Pelvik taban egzersizleri: Pelvik taban kaslarını güçlendirmek için düzenli olarak pelvik taban egzersizleri yapmak önemlidir. Bu egzersizler, idrar kaçırma problemini azaltabilir.
Sıvı tüketimine dikkat etmek: Sıvı tüketimini dengede tutmak, sık sık tuvalete gitme ihtiyacını azaltabilir. Ancak yeterli miktarda su içmek hamilelik sağlığı için önemlidir, bu nedenle sıvı alımınızı sınırlamamalısınız.
Tuvalet alışkanlıklarına dikkat etmek: Tuvalet ihtiyacınızı ertelememek ve sık sık tuvalete gitmek, idrar kaçırma riskini azaltabilir. Tuvalet ihtiyacınızı hissettiğinizde hemen tuvalete gitmeye özen gösterin.
Kabızlığı önlemek: Kabızlık hamilelikte idrar kaçırma riskini artırabilir. Bu nedenle bol lifli gıdalar tüketmek, yeterli miktarda su içmek ve düzenli olarak egzersiz yapmak kabızlığı önleyebilir.
Rahat ve destekleyici iç çamaşırı tercih etmek: Hamilelikte uygun iç çamaşırı seçimi, pelvik tabanı desteklemek ve idrar kaçırma riskini azaltmak açısından önemlidir.
Ancak unutmayın, idrar kaçırma sorunu hala devam ediyorsa veya rahatsızlık veriyorsa bir sağlık uzmanıyla görüşmek en doğrusudur.