Gebelikte Haşimato

Arkadaşlar aranızda gebe olup hasimato olan var mı, süreciniz nasıl ilerliyor?

1 Beğeni

Bende var hashimato tiroidi, t3 t4um normal, tsh icin ayda bir gidip kan veriyorum. O da hic 2,5 ustune cikmadi simdilik, o yüzden ilac falan kullanmiyorum.

1 Beğeni

Cevap için çok teşekkür ederim Gamze hanım takibinizi perinatoloji mi yapıyor, ayda bir endokrine görünüyorsunuz sonuca o bakıyor doğru mu anladim

Merhaba bende de var, tsh çok hızlı degisim gösteriyor bende o sebeple 2 haftada bir kan veriyorum, ilac rutinim değişiyor. Hem endokrin doktorum hemde jinekologum ile takipteyiz süreci, simdilik perinatoloji için gereklilik doğmadı.

1 Beğeni

Eda hanım çok teşekkür ederim bende de var bu hafta kontrole gideceğim

Rica ederim, sağlık ve mutlulukla bu sureci atlatalım hepimiz :pray:t2::pray:t2:🩷🩵

1 Beğeni

İnşallah hep beraber çok teşekkür ederim, peki değerlerin yükselmesinin çocuğa bir zararı var mı, ilaç içince o zarar tamamen ortadan kalkıyor mu onla ilgili birşey söylendi mi size acaba

1 Beğeni

Yüksek tsh düşük sebeplerinden biridir, o sebeple duzneli takip cok onemli, ilaç dozu ona gore ayarlanmalı ki sorun olmasın. Ben uzun yıllardır bu hastalıkla yaşıyorum ilaç her zaman çok önemli, gebeliktede doğru doz ile bir sorun olmuyor :+1:t2: mutlaka düzenli kontrole gidin, endokrin uzmanı ile de görüşün, insallah bir sorun olmaz o şekilde

1 Beğeni

Benimde tsh değerin gebelikte yukseliyor ve ilaç kullanıyorum. Ayda bir kan veriyorum. Hatta dün yine yükselmişti dozu yukselttik. Gebelikte tsh önemli bir hormon takibi yapılmalı. Geçmiş olsun

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim :rose:

Çok teşekkür ederim Kevser hanım hepimize geçmiş olsun :rose:

1 Beğeni

Geçmiş olsun :pleading_face:

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim :slightly_smiling_face:

Takibimi dahiliye ve kadin dogum uzmani yapiyor. Degerlerde anormallik cikmadiginda acikcasi doktora da pek sormuyorum artik. Ama aylik kontrollerimde mutlaka son cikan kan degerlerime de bakiyorlar. Tsh yukseligi bebekte zeka geriligi vs yapabiliyormus, bunun gibi pek cok yan etkisi mevcut. Takibinizi duzenli yapip degerlerinizde bi anormallik ciktiginda doktorunuzun onerecegi ilaci duzenli kullanirsaniz bi sorun yasamazsiniz diye dusunuyorum. Cok sukur biz 26. Haftaya ilacsiz sekilde saglikli degerlerle geldik. Umarim siz de sureci en iyi sekilde atlatirsiniz. :blush:

1 Beğeni

Ben gene kalmadan önce gitmiştim tesadüfen orda öğrendim hasimato olduğumu ve değerlerin normal ilaca gerek yok hamilelikte hormonal durumlara bağlı olarak takip edeceksin yine demişti, bende şimdi 5+2 oldum, cuma günü için de endokrin bölümünden randevu aldım takibini muhakkak yapacağım inşallah bende sizin gibi ilaç bile kullanmadan rahatlıkla süreci atlatirim…inşallah sağlıkla bebislerimizi kucagimiza alırız :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

son aydayım artık ilk aydan beri ilaç kullanıyorum ve takipliyim takip önemli :smiling_face:

Bende gebeliğin başında gittim 175 e çıkardı öyle devam ettim haftaya bidaha gidecem endokrinoloji ye 14+2

1 Beğeni