Gebelikte hafta hafta yapılması gerekenler

Merhaba kızlar 32+0 nst ye ne zaman giricem haftaya doktor kontrolum var , nst den sonra hangi muayenelere gitmem gerekiyor başka hangi testlerle , hangi muayenelerle karşılaşıcam bilginiz varmı

Bende 2 gün sonra giricem ama hiçbir bilgim yok nasıl oluyo aç mı gidicem tok mu neyse burda bekliyim bende gelen bilgilerle aydınlanma yaşıyım​:sweat_smile:

1 Beğeni

Ben ilk nst ye 34 te alındım, 34 ten sonra doktor kontrolüm haftada 1 olmaya başladı.Tok gidiyoruz Nst ye, orada bebeğin nabzina ve sancimiza bakılıyor Max 20 dakika sürüyor…Bebeğin hareketli olması gerekiyor, eger uyuyorsa falan işiniz uzar o ne zaman uyanır hareketlenirse o zaman tekrar girmek zorunda kalırsınız.Nst sonucu doktorda kalıyor bana vermiyor en azından öyle söyleyeyim…36. haftada doğum için kan son kez kan ve idrar verdim, çatı muayesi oldum şuan 37+3 um ve 38+6 da sezeryan olacağım…Son düzlükte süreç bu şekilde arkadaşlar.

3 Beğeni

Ben 33. cü hafta itibari ile nstye girmeye basladim suan 39.haftadayim ve hatta nstye giricem birazdan​:blush:genel de nst ye yada doktor muayenesine girmeden once tatli seyler yememi tavsiye etti doktorum bebegin daha hareketli olmasi icin

Benimki bende kalmasını istiyo nst kağıdının bu çocuğun karnesi kalabilir sizde diyo bide baktıktan sonra 2 tırnağıyla kağıdın üstüne gökkuşağı gibi hafif yayımsı bi çizik atıyo onu niye yapıyo anlamadım seninki yapıyo mu öyle bişi

1 Beğeni

Nstye giderken özellikle tok olmanız gerekiyor genel olarak 32 hafta ve sonrasinda giriliyor herhangi bi test falan istemedi doktorum cuma günü gitmiştim en son şuan 35+2yim

Canım hiç dikkat etmedim kağıda bakıyor yorumluyor sadece aklımda öyle kalmış sonra asistanı kaldırıyor onu bir dosyaya koyuyor

Benim doktorda hiçbir belgem yok resmen bu hafta da yok adam Singapur gitmiş tatile :joy: doğurursam yandık yani

1 Beğeni

Ünlülerin doktoruna mi gidiyorsun Singapur nedir yahu vay be :joy::joy::joy:Allah’tan bizimkinin yıllık izni bitti :joy:

Yok kız ünlü değil ama iyi bi doktor yani ben seviyorum kendi doktor karısı da doktor bi oğluşları var 10 yaşında gezdiriyorlar işte çocuğu :joy: imkan var yani ben olsam bende gezdiririm ne durayım evde hazır 2 gün tatil var üstüne 3 gün de yıllık izin gibi bişi yapar giderim şu 1 haftalık okul tatilinde biyerlere gitmez inşallah o hafta benim 38.haftam ben aslında o zaman gider biyere diye bekliyordum. Adam bu haftayı değerlendirmiş :joy:

https://www.instagram.com/opdremrahkizildag?igsh=MWhzMDl6YXpkMmRsbA== bak bu doktorum :grin:

Tok girmeniz gerekiyor

Doktorun olayyyy :joy::joy: çok cana yakın birisine benziyor inşallah doğumunun kolay geçmesini sağlar​:joy:

Öyle öyle çok iyi Bi insan yani bakalım inşallah o yokken doğum başlamaz diyorum sadece :joy:

1 Beğeni