Merhaba herkese şuan 9+6yım eşim klimalar yüzünden grip oldu ve bana da bulaştı burnum tıkanıyor ve biraz boğaz ağrım var 2 gün oldu ben de grip olalı doktoruma gitmedim henüz korede yaşıyorum sizce ne yapmalıyım? Pek fazla bitki çayı bulmakta biraz zor burada
Öncelikle grip misiniz yoksa nezle misiniz emin olun. Ben hamile kalmadan 1 ay önce grip geçirdiğim için doktorum çok titizlendi, bebek için riskli olabilir, organlarında gelişim problemi olabilir demişti. Hamile bile değildim üstelik gripken. Panik olmayın ama doktora görünün, nezle ise doğal yollarla atlatırsınız inşallah.
Burnum tıkalı ve akıyor boğazım da sorun yok sürekli doktora gitmek biraz pahalı bu yüzden önce sizlerden bilgi almak istedim doğal yolla nasıl geçebilir diye
Teşekkür ederim
Bitki cayi zaten zararli icme en yakin zmnda doktora gorunun bogaz agrisi icin parol atin
Bende her gebeligimde süper grip geçiren bir anne olarak size tavsiyeler vereyim. Hiç ilaç kullandirmiyorlar öncelikle parol vs içmeyin. Burun tıkanıklığı için buhu yapabilirsiniz sıcak su ile buharinda durabilirsiniz. Ihlamur kuşburnu bal limon gönül rahatlığıyla tuketebilirsiniz. Bal limon uyanınca bir yemek kaşığı karıştırıp için macun gibi. Tuzlu su burnunuza cekebilirsiniz. Ve en önemlisi bol sıvı tuketmek. Özellikle tavuk suyu çorbası şifa deposudur. Istirahat edebiliyorsaniz çok iyi olur. bulunduğunuz odaya bir kaba su koyun bulabilirseniz okaliptüs yağı damlatın birkaç damla nemli tutsun odanızı hemde burun tıkanıklığıni acar. Nane yağı bulabiliyorsaniz eğer şakaklariniza ve burnunuza masaj yapabilirsiniz çok sürmeyin ama bir iki damla kadar oda hem agriniza hem tıkanıklığıniza iyi gelir. Birde antibiyotik etkisi görmek isterseniz bir tatlı kaşığı tereyağı üç yemek kaşığı pekmez hafif ısıttıktan sonra onu da yutun asla boğaz ağrısı kalmıyor ve bademciklerin şişliğini alıyor
AA bitki çayı zararlı mı bilmiyordum teşekkür ederim yurt dışında yaşıyorum parol yok burda zaten sadece burun akıntım vardı o da 3 güne geçti çok şükür
Güzel bilgin için çok teşekkür ederim şimdi iyileştim ama kışın büyük ihtimalle grip olacağım o zaman tekrar olunca yazdıklarınızı deneyeceğim
Bitki cayi icme cnm
Ocean Mommy vitamin var ondan alsana. Hem bağışıklığın kuvvetlenir ben onu kullandigimdan beri hiç hasta olmadım. Üç aydir düzenli kullanıyorum. Calcium, magnezyum, d vitamini, demir ilacı içiyorum ayrı olarak. Inşallah hasta olmazsın ya toparlanmak çok zor çünkü. Çok geçmiş olsun iyi olmana sevindim
Teşekkür ederim bilgilendirme için umarım tekrar olmam ama olursam denerim
Bitki çayı da bir iki fincandan fazla içmek doğru değil demişti doktor bana