Gebelikte genital kaşıntı

Alt taraf derken alt karin mi demek istedin

Yoo vajinayi kastettim alt taraf derken

Hoşgeldiniz aramıza :sun_with_face: Gebeliğiniz hayırlı olsun :ribbon:

Akıntı yoğunluğundan dolayı kaşıntı olabilir ama mantar ya da enfeksiyon belirtisi de olabilir. Doktorun görmesinde fayda var

@Gizeem merhaba aramıza hoş geldiniz gebeliğiniz hayırlı olsun :smiling_face_with_three_hearts::bouquet: Akıntı ve koku var mı peki

Gebeliğin hayırlı olsun :partying_face: Kaşıntı olmasını çoğu doktor normal buluyor ama gebelikte mantar ve enfeksiyon olma olasılığı daha da yükseldigi icin tüm sikayetlerimizi cekinmeden doktorumuza bildirmemiz gerekiyor diye düşünüyorum. Bende de 10. Haftada kasinti basladi onemsemedim bir de iradeliydim kasimadim ama sonra ufak kararma ve yara farkettim hemen doktoruma soyledim bir krem verdi 4 gunde gecirdi bosuna 6 hafta eziyet cekmisim :grinning:

Hamileliğim boyunca hiç kaşıntı olmadı ama 36+6 aşırı derece de genital bölgede kaşıntı var yanma hissediyorum ne iyi gelir

Merhaba canım! Hamilelik sırasında genital bölgede kaşıntı ve yanma hissi, genellikle vajinal enfeksiyonlardan ya da cildin hassasiyetinden kaynaklanabilir. 36+6 haftalık hamilelikte bu tür şikayetler rahatsız edici olabilir, ama çoğunlukla tedavi edilebilir durumlar. İşte rahatlatıcı olabilecek bazı öneriler:

Olası Nedenler ve Yapabileceklerin:

1. Mantar Enfeksiyonu: Hamilelikte sıkça görülen bir durumdur ve kaşıntı, yanma gibi belirtiler yapabilir. Eğer mantar enfeksiyonundan şüpheleniyorsan, doktorunla konuşarak güvenle kullanabileceğin bir antifungal krem ya da ilaç alabilirsin.

2. Bakteriyel Vajinozis: Bakteriyel dengesizlik de kaşıntıya ve yanmaya yol açabilir. Bu durumda da doktorun uygun tedavi önerecektir.

3. Cildin Kuruması ya da Tahriş Olması: Genital bölgenin çok hassas olması nedeniyle kaşıntı oluşabilir. Aşağıdaki doğal çözümlerle rahatlama sağlayabilirsin:

• Hindistancevizi Yağı: Antibakteriyel ve antifungal özellikleriyle, genital bölgeyi nemlendirmek ve yatıştırmak için kullanabilirsin.
    • Soğuk Kompres: Kaşıntıyı ve yanmayı hafifletmek için soğuk kompres uygulayabilirsin.
    • Pamuklu İç Çamaşırı: Hava almasını sağlayan, pamuklu iç çamaşırları giymek tahrişi azaltabilir.
  4. Vajinal Ph Dengesizliği: Vajinal bölgenin pH seviyesinin değişmesi de kaşıntıya yol açabilir. Bu durumda doğal bir çözüm olarak, yoğurt ya da probiyotik takviyesi yararlı olabilir.

Ne Zaman Doktora Başvurmalısın?

• Eğer kaşıntı çok şiddetliyse, akıntın kötü kokuyorsa ya da yanma hissi sürekli devam ediyorsa, mutlaka doktoruna danışmalısın. Çünkü bu belirtiler vajinal enfeksiyona işaret edebilir ve hamilelik sırasında tedavi edilmesi önemlidir.

Kaşıntıyı hafifletmek için doğal yöntemler deneyebilirsin, ancak uzun süreli ya da şiddetli olduğunda mutlaka doktor kontrolü en güvenli çözüm olacaktır. :two_hearts: