Kızlar gebelikte Denize girdiniz mi ben çok istiyorum ama daha doktoruma sormadım
Havuz vs yasaktı ama sanırım denizde yasaktır riske atmayın derim
Havuz yasak ama denize giriliyor diye biliyorum ama yine doktora soracam ben de
Bende öyle biliyorum umarım yasak değildir ya
Nisanın ilk haftası o serinlikte girdim denize valla çatır çatır yüzdüm havuza da gittim oh içimde kalmasın
sizi bilemem
Havuz girilmiyor ama denizlerde havuzdan daha kirli oldu enfeksiyon kapabilirsiniz ayrıca duşebilirsin malum gebelikte insan biraz daha sakar oluyor
Ben bugün girdim denize tamamen girip yüzmedim yarım ne olur ne olmaz diye havuza hayatta girmem hamile olmadan önce mikrop kapmistim çok kötüydü
Denize girmenin zararı yok, yarari var tuzlu suyun kaldirma kuvveti kendinizi yormadan hareket etmenize yardimci oluyor. Gebelere bol bol yuzmeyi öneriyor doktorlar. Maalesef denizi tercih etmek gerekiyor , havuz temizligi klorla yapildigi icin vajen ph ini bozabiliyor ve enfeksiyona neden olabiliyor. Doktorum tatile gitmeden once “cok canın isterse havuza gir ama 15 dakikadan fazla kalma ve hemen banyo yapip temiz camasir giy.” demisti
Ben sormadan kendi söyledi canım havuza da denize de girebilirsen gir dedi en iyi hareket dedi
Ilk trimesterde ikisinede izin vermemisti doktorum bayram tatilinde sormustum. Simdi sadece temizliginden emin oldugum bolgede denize girebilecegimi söyledi.
Bende 14 ünde detaylı ultrason a gidicem o zaman sormayı düşünüyorum en azından bayramda girmek istiyorum çünkü bu sıcaklara katlanmanın tek yolu 20. Haftadayım şuan o zaman 21 olucam yani umarım izin verir
@Ebiss normalde sıkıntı değil aksine yüzmenin faydası da var ama şuan denizler de o kadar kirlendi ki enfeksiyon riski söz konusu ama bildiğiniz daha temiz olan bir yer varsa özellikle sabah saatlerinde kalabalık olmadan girebilirsiniz