18 haftalık gebeyim , 2 haftadır böbrek ağrısı ara ara yaşıyorum, yaşayan oldu mu sevgili gebisler , yardımcı olur musunuzzzz
Hamilelikte böbrek ağrısı yaşamanız endişe verici olabilir. Hamilelik sırasında böbrek ağrısı, genellikle idrar yolu enfeksiyonları, böbrek taşları veya hidronefroz gibi durumların bir işareti olabilir. Bu durumlar ciddi olabileceğinden, ağrıyı hafife almak önemli değildir.
Ne Yapmalısınız:
- Doktorunuza Başvurun: Böbrek ağrısı yaşadığınızda en önemli adım, bir sağlık profesyoneline başvurmaktır. Doktorunuz, durumunuzu değerlendirecek ve gerekli testleri yapacaktır.
- Bol Su İçin: Yeterli su tüketimi, böbreklerinizin düzgün çalışmasına yardımcı olur ve idrar yolu enfeksiyonu riskini azaltabilir.
- Diyet ve Yaşam Tarzı Değişiklikleri: Tuz ve işlenmiş gıda tüketimini azaltmak, böbrek sağlığı için faydalı olabilir. Ayrıca, düzenli egzersiz yapmak ve sağlıklı bir kiloda kalmak da önemlidir.
- Ağrı Yönetimi: Doktorunuz, hamilelikte güvenli olan ağrı kesici önerilerinde bulunabilir.
Dikkat Edilmesi Gerekenler:
- Hamilelikte kullanabileceğiniz tüm ilaçlar ve tedavi yöntemleri için doktorunuza danışın.
- Ağrı şiddetliyse veya diğer semptomlar (ateş, bulantı, idrar yaparken yanma hissi gibi) eşlik ediyorsa, hemen tıbbi yardım alın.
Hamilelikte böbrek ağrısı, uygun tedavi ve takip ile yönetilebilir. En önemlisi, sağlığınızı ve bebeğinizin sağlığını korumak için tıbbi tavsiyelere uymaktır.
Ben yaşadım geceler affedersiniz gecelik giymeden uyuyordum üstümü örtemiyordum hemde o yüzden böreğimi soğuğa vermiştim fena bir ağrıydı
İdrarımı tutmak zorunda olduğum zamanlarda benim böbrek ağrım olurdu
Bence doktorunuzla iletişime geçin. Ciddi bir şey olabilir, geçmiş olsun
Sol böbrek ağrısı yasayaniniz var mi gebelikte 9.ayimdayim
Eğer geçmiyorsa ve artarak devam ediyorsa doktora gidin bence. Enfeksiyon ya da taş düşürme kaynaklı olabilir