Gebelikte bebeğin önde gitmesi

Kızlar merhaba. Bebeğim hafta olarak önden gidiyor. İri bebek olabilir. Doktor şeker yüklemesi yaptıralım dedi ama yapmadım. Her gelişim şekerden kaynaklı mıdır

Bugün aynı şeyi bende yaşadım doktor iki hafta önde gidiyor dedi bebek iri dedi ama şeker testi istemedi bazı bebekler iri oluyor normal dedi doktor un istiyor sa senin de için rahat değil se yaptır ben yaptırmadım zaten haftamız da geçti artık

Bende de aynı durum oldu bebek 2 hafta önde dr iri bebek şeker testi yapicaz dedi 50 grlik yaptik sonuç 122 cikti normal deger yaziyor dr lar önlem almak icin yaptirilmasini istiyor bende aklimda soru isareti kalmamasi icin yaptirdim diger bebeğim de 2 hafta onde gidiyordu 38 de 40 a uyumlu olarak.dogdu bir sorun olmuyor

Demek ki olabiliyor peki son ayda çok zorlanma oldumu sizde benim önceki gebeliğim de oğlumun son ayında iri olduğunu öğrendim çok zorlanıyor dum doğuma kadar ama onda boy problemi yoktu yani bunda problem mi onu da bilmiyorum sadece doktor boyu da uzun dedi ondan böyle zorlanıyor olabilir sin dedi bilmiyorum gerçekten kafam çok karışık

Ölçülerini bilmiyorum ki dr bakti bebek cok iri.2 hafta önde dedi ama ne kilosunu ne boyunu hicbisi demedi devlette biraz nazli oluyor drlar zorla ogreniyoruz.herseyi diger gebeligimdw cok.zorlanmadim 38 haftada 3.415 gr dogdu kizim.51 cm.di simdi.erkek bebegim olacak oturup kalkmak bile.zor geliyor bebek asagida ve onde yerlesmis yere oturmakta egilmekte cok.zorlaniyorum daha 25 haftaligim

Aynı durumdayız gerçekten sabah lari normal biraz eyilebiliyorum ama öğleden sonra akşam falan eğilemiyorum çok fena oturmak bile lüks oldu bana bir aydır uzanarak geçiyor seni çok iyi anlıyorum benim 30 hafta ama doktor 32 diyebiliriz demişti iki hafta ileride dedi gelişimi çok zor ama yapacak bir şey de yok ne Yazık ki

Aynı durumu ben de yaşadım canım kilo olarak 2 hafta önde olduğu için şeker yüklemesi istedi sonrasında sonucu dahiliye bölümünün görmesini istedi fakat gebelik şekerimin olmadığını bebeğin iriliğinden dolayı söylediğini belirtti. Diyete gerek görülmedi yürüyüş önerdi sadece :blush:

1 Beğeni

Çok şükür bir sıkıntı yok Muş ya benim diğer çocuklar da iri doğuyor du aslında ve maşallah hiç bir sağlık sorunu yaşamadık buda öyle olamaz mı doktor lar hep herşeyin en kötüsünü konuşuyor benden istemedi test i zaten bildiğim kadarıyla 28 inci haftaya kadar yapılabilir galiba o test sonraki haftalarda yapılmaz tam emin değilim ama

Merhaba, benimde bebeğim 2 hafta önde. Bende gebelik şekeri var. Şeker yükleme testi yaptırmadan gebeliğimin başında kandan öğrendim. Şeker hafife alınacak bir durum değil ne yazıkki. Şeker yüklemesi istemiyorsanız, ölçüm cihazı alıp açlık, tokluk kan şekeri değerlerinizi takip etmeniz bence faydalı olacaktır.

Evet bizi de korkuttu doktorumuz ama doğum için de önemli bir şey tabi. Ben biraz minyonum ve vajinal doğum istiyorum bebiş iri olursa biraz zor dedi o yüzden dikkat etmek lazım :blush::rofl:

Allah yardım cin olsun inşallah peki bunu bildiğim kadarıyla sağlık ocağı da yapıyor dimi açlık ve tokluk kan değerine bakıyor lar onu da yapabiliriz o zaman

Normal doğum için 4 kiloyla kadar gidebilir bebek ama tabi zorlanma oluyor benim küçük oğlum 3 buçuk du ve gerçekten seni korkutmak gibi olmasın çok zor doğmuş tu bende bunun için sezeryan istiyorum bu gebeliğim de Allah nasip ederse

Ay bide benim kendi vücut yapım da küçük :roll_eyes::face_with_peeking_eye:

Sıkıntı yapma anne bedeni kendini bebeğe göre hazırlıyor zaten 9 ay boyunca Allah in takdiri

Teşekkür ederim. Evet sağlık ocaklarından da baktırabilirsin

İnşallah bakalım hayırlı sağlıklı doğumlarımız olsun bebişlerimize kavuşalım da onlar nasıl isterlerse öyle gelsinler :smiling_face_with_three_hearts:

O zaman öyle yaparız bizde inşallah öyle bir sorun yoktur :upside_down_face:

1 Beğeni

Aynn yaa Allah böyük herkes nasıl çatır çutur doğuruyor niye ben yapamayın ki diye kendine tetkinde bulunabilir sin ben öyle yapıyorum öç tane doğum yaptım hiç birinde bu kadar korkmadım ama kendime bu şekilde Moral veriyorum :joy::joy::joy:

1 Beğeni

Hahaha her hamilelik birbirinden farklı yaşanırmış gayet normal :smiling_face_with_three_hearts:

Sekerden olabiliyor benimde 10 gun onde gidiyor suyum fazla diye yaptirdik sinirda cikti dikkat ediyorum erken doguma sebep olabiliyor