Toksoplazma etlerden bulaşıyor diye biliyorum haftada bir tüketiyordum ben dip balıkları yasak civa oranı yüksek olduğu için hamileliğim boyunca hep kullanmaya devam ediyorum
İstavrit, hamsi, uskumru, palamut, somon, sardalye yenilebilir. Ben en çok karadeniz somonunu seviyorum. İki haftada bir yiyorum. Toksoplazma çiğ ette olduğu için pişmiş balıkta olmaz. Sadece civa oranı yüksek dip balıkları yenmemeli. Bana omega vermedi doktorum.
Merhaba, civa oranı yüksek olmayan balıklar yenebilir.Dip balıkların bu sebeple tüketilmemesi gerekiyor.
Ben her hafta tüketmeye çalışıyorum ama bazen canım hiç istemiyor. Eğlenceli hale getirmeye çalışıyorum balık yemeyi, mesela somon yiyorum yanına narlı cevizli bir yeşil salata yapıyorum.