Gebelikte b12 kullanımı

Arkadaşlar biraz önce aile hekımı bana gebelikte ayrıeten b12 kullanılmaz dedi şok oldum yaa bunun gerçeklik payı varmı eczacıma sordum neden kullanılmasın ben kullandım dedi kafam karıştı kadın dogum doktoruna sorcam ama hastane uzak daha pazartesi kontrolüm vardı bakmadılar bıle değerlerime çıldırmak üzereyim artık bu doktorlardan benım çektiğim nedir yaa

Benim de b12 düşük ilk üç ayımda iğne vurulmuştum Şuan yine düşük diye doktorum takviye hap yazdı kullan diye neden kullanılmazmış peki

Bana da ilk üç ayında aile hekimi yazmıştı kullanmadan kadın doğum doktoruna sorayım dedim hayır kesinlikle kullanmıyorsun dedi düşük riskini artırır dedi bende korktum kullanmadım ne alakası varsa vitamin sonuçta

Anlayamadım bende kullanılmaz dedi kestirip attı decavıt yazdı onuda ben almadım ilginç geldi bana da

İlk uc ayı bilmiyorum canım da eczacı kullanılır dedı aöa ben senı etkılemeyım sen yıne de kadın doğumcuna sor dedi

Değerin kaç mesela benim 169 doktora çok düşük geldi ki bende decavit kullanıyorum aslında oradan da b12 alıyorum ama bana yinede ekstra ilaç yazdı . İğneyi sağlıkocağında yazmışlardı yaptırmak istemedim hatta ama b12 düşüklüğü çocuk için daha zarar yapıcaz dedi

Bende bugun tahlil yaptrdim b12 100.0 cikmis cok mu düşük oluyor

Cocuga nasıl bir zararı varmis ki

Bende b12 iğnesi kullanıyordum doktorum onu bırak dedi kadın doğumcu kullanılmazmş

Ya düşük olması benide aşırı etkiliyor halsiz oluyorum unutkanlık ekstra fazla kafamı kaldıramıyorum. İğne kullandığım zaman yükselmişti bende kendime gelmiştim

1 Beğeni

Benimde b12eksikliğim vardı hamileliğimin 8ayinda aile hekimim bana kullanmam için önerdi hatta benim iğne olarak kullanılan ilaçlardi ama aile hekimim bunları icmemi önerdi hiç bir sorun da yaşamadım

Bende sorunca kullanma dedi canım bende kullanmadım kutusuyla duruyor ögle zaten doğum yaklaştı

Kullanilmaz diye birsey duymadim hic şok oldum açıkcası :thinking: ama söyle birşey olabilir mi ben özeldeki doktoruma ilk gittiğimda balık yağı ve b12 kullanıyor musun diye sordu . Bende hamilelikten önce sağlık ocagı yazmıştı hap olarak onları kullanabilir miyim diye sordum hayır dedi kendi ımom omega vitaminini birde b12 yi fısfıs olarak yazdı. Belki her b12 kullanılmıyordur hamilelikte . 3 aydan sonra hep doktorun dediklerini kullandım ben

Yok canım benim b 12 yerlerde ancak kullanma diyor aile hekimi yazdı onu da kullanma dedi kendi de bişey yazmadı doğumdan sonra alırsın diyor şimdi bebeğe zararlı bende anlamadım gerçekten zararlı mı yoksa doktorun bu konuda bilgisi yok rastgele mi konuşuyor

Doktor içme diyorsa vardır bir bildiği, b12nin düşük olmasının zararı daha az demek ki. Gebeler için üretilen komplex vitaminlerde b12 oluyor ama onun dozu gebeye göre ayarlanmıştır. Vitamin demek zararsız demek değil, vitamin hapları sentetik şeyler ve fazla dozu toksik etki yapar. Süt, ev yoğurdu, kefir, kırmızı et tüketerek günlük ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz, doğal olarak aldığımız vitaminler bebek için daha faydalı. Vitaminler annenin deposu dolu kalsın diye veriyorlar zaten.

Benim 271 cıktı hemşireye sordum düşük dedı aıle hekımıne gıt vitamin yazsın dedi gittim o da içilmez dedi. Benım kullandığım omega 3 içinde de b 12 var ama eczacı onlar yeterli gelmez ayrı kullanman lazım dedi

B 12 eksikliğin cok fazla zararı var kalp çarpıntısı bıle yapiyor

Aslında iyiymiş çokta düşük değil bence

Yok kuzum düşük 500 lerde olması lazımmıs benım gebelikten önce de bu rakamlarda olduğunda yine aynı belirtiler oluyordu unutkanlık vs ama kimisi kullanılır yazmış kimisi kullanılmaz bende anlamadım

Bir sürü yan etkisi var tabiki b12 eksikliğinin, ama tek başına kullanmak önerilmediği için kompleks vitamindekiyle idare ediyoruz,120 çıktı benim de doktor b12 yazmadı, prenatal life kullanmaya devam et dedi, demir ilacını günde 2ye çıkardı. Doğal yoldan desteklemeye çalışıyorum, doğumdan sonra iğne verir büyük ihtimal doktor.