Selam hamiş anneler kaçıncı aylarda aşı olunması gerek
Son trimesterde doktorunun uygun gördüğü bir zaman tdap aşısı yapılır (boğmaca, tetanoz, difteri) ayrıca hepatit b de yapılabilir
@admin Tek bir tane mi aşı olunuyor ben birkaç tane diye biliyorum
Bana yapmadılar,valla taş devri hastanesine gitdiğimi hiss etdim
Bildiğim kadarıyla Tdap aşısı herkese yapılıyor (!) bunun dışında Hepatit B, RH uyuşmazlığı varsa bunun içinde yapılıyor. Ancak doktorun zaten sana aşı olman gerekiyorsa zamanı geldiğinde söyleyecektir.
@Sevane şuan sanırım bende taş devri Hastanesi’ne gidiyorum tek bir tane kadın doğum doktoru var başka yok
Hamilelikte en sık olunan tetanoz aşısı var. Kan uyuşmazlığı iğnesi var.
Gebelik aşıları genellikle belirli haftalarda yapılır, ancak bu durum gebelik takvimine ve sağlık durumunuza bağlı olarak değişebilir. Genel olarak:
-
Kızamık, Kabakulak, Kızamıkçık (KKK) Aşısı: Gebelik planlaması sırasında veya gebeliğin başlangıcında yapılabilir.
-
Tetanoz, difteri ve boğmaca (Td/Tdap) Aşısı: Tdap aşısı gebeliğin herhangi bir döneminde yapılabilir, ancak genellikle 27-36 haftalar arasında önerilir.
-
İnfluenza (Grip) Aşısı: Mevsimsel olarak özellikle grip mevsimi yaklaşırken yapılır. Gebeliğin herhangi bir döneminde uygulanabilir.
-
Hepatit B Aşısı: Eğer gebelik öncesi aşılanmamışsanız, gebelik sırasında yapılabilir.
-
Varisella (Suçiçeği) Aşısı: Gebelik öncesi aşılanmamış kadınlara düşünülebilir. Gebelikten hemen önce veya sonrasında yapılabilir.
Bu aşıların spesifik zamanlaması, sağlık durumunuza ve doktorunuzun önerilerine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, gebelik sürecinizdeki her adımda doktorunuzla iletişim halinde olmalısınız.