Gebeliklerim

Merhaba arkadaşlar. 42 yaşında üçüncü gebeligimi henüz yeni ultrason görüntüsünden öğrenmiş bir anneyim. Bir yaşayan 15 yaşında kızım, 2018 yılında ikinci doğumumu 8 aylık dünyaya getirdigim ve nefes borusuyla yemek borusu gelişmediği için iki gün kuvezde kalıp cennete uçan Ahsen kızım. Ve ondan sonra kist, dış gebelik ve kimyasal gebelik yaşamış ben. Sonra bu yıl da adet gecikmesiyle şu an yedi haftalık gebe oldugumu gosteren bı kese var. Ama dış gebelik mısır boş gebelikmidir henüz kalp atışı olmadan ki o da en erken 15 gün sonra belli olurmus. Benzer durum yasayaniniz oldu mu? İnsan sevinemiyir bile. Korkuyor. Özel muayenelerde herşeyin normal olup ta erken doğumla dünyaya gelen bebeğime ciğer geliştirici iğne vurularak yaşamasının sağlanabileceği tanıdığım bir çok erken doğan altı aylık bebeklerin bile yasayabildigi Almanya’da arkadaslarimin gebeliklerine şahidim. Nefes borusuyla yemek borusunun gelişmediği ultarasonda tesbit edilemezmiydi kafamda deli sorularla. Altı sene geçti gitti. Takdiri ilahi elbette Rabb’im onun ömrünu o kadar tayin etmistir elbette… Ama tedbir kuladan takdir Allah’tan muhakkak… Şimdi en büyük duam gebeliğin sagkikli olması ve sorunsuz yavrumu dünyaya getirmek. Dualarınızi eksik etmeyin inşallah arkadaşlar.

4 Beğeni

Öncelikle hoş geldiniz :smiling_face: Gebeliğiniz hayırlı olsun :smiling_face_with_three_hearts: Allah kalanlarınıza ve size hayırlı sağlıklı ömür versin. Benzer durumları yaşamadım ama yazmadan da duramadım. Dua elbette ederim, sağlıcakla :heart:

1 Beğeni

Hoşgeldiniz aramıza :sun_with_face: Gebeliğiniz hayırlı olsun :ribbon:

Ahh ne kadar çok zorlukla mücadele etmişsiniz, Rabb’im peygamber sabrı vermiş size. Gücünüze hayran kaldım :smiling_face_with_three_hearts:

Umarım sağlıklı şekilde kucağınıza alırsınız bebişinizi :pray::heart:

2 Beğeni

Allah razı olsun canım. Rabbim hiçbir annenin kucağını boş bırakmasın. Biliyoruz ve inanıyoruz ki bizim şer zannettiklerimiz hayır, hayır zannettiklerimizde çoğu zaman şer olabiliyor. Benimde ahseni cennete ugurlayisim günahsız yavrum hayırlara vesile oldu. Rabbim hickimseye evlat acısı vermesin. Kimine göre iki günlük bebeğe o kadar uzulunur mu desede o iki günlük değil o benim umudum hayalim karnimda buyuttugum ve yüzünü doğumda gördüğüm aklımdan hiç çıkmayan ağlaması tutremesi uğruna makaleler yazdığım yavrum onları da paylaşırım okuyunca beni daha iyi anlarsınız. Amarabbimiz kimseye cekemeyeceginxdn fazla yükle imtihan etmezmis. Rabbim imtihanını verenlerden eylesin :heart::rose::heart: hayra vesile olması Ahsen benim dünyaya bakisimi değiştirdi. Yarın ahirette elimden tutup bizleri karşılayacak olması anam babamı almadan cennete gitmem diyecek oluşu Rabbimize layık kul habibine layık ümmet yavruma layık müslüman anne dinini öğrenen ve yaşayan yaşamaya çalışan bir insan yaptı beni. Ondan önce de elhamdülillah Müslümanım lakin bunların pek bilincinde olduğumu sanmıyorum. Rabbim bizleri ağır imtihanlarla sinamasin. Rabbim sizlerinde kalplerinden gönüllerinden geçen her duanızi hayra çevirsin ve en hayırlısı nasip eylesin canım. Selam ve dua ile…

1 Beğeni