Gebelik zehirlenmesi

Merhabalar 34+4 haftalık hamileyim idrarda protein eser negatif çıkmasi doktor gebelik zehirlenmesinden süphelendi oladabilir olmayadabilir dedi 24 saatlik idrar kabi verdi ve tansiyon ölç evde sürekli 14 falan olursa direk zaten gel dedi basina boyle bisey gelen varmi acaba bebegin haraketlerini takip ediyorum haraketli ultrasonda gördük dün ama böyle bisey soyleyince korktum acikcasi biligisi olanlar basina boyle bisey gelen varmi ?

Bende 36. Haftamda tansiyon yüksekliğim olduğunu söylemiştim doktoruma kontrolde ve yatış verdiler gebelik zehirlenmesinden şüphelenip. Bebek hareketleri gayet iyiydi benimde o zaman. Tansiyonum yükseliyor nefes alamıyor ve soğuk soğuk ter dökmeye başlıyordu vücudum birden. 2 gün kontrol altinda kaldim. Testler yapıldı. Diyet başlandı tansiyonum normaldi. Testlerde de bir şey çıkmayınca taburcu oldum öyle bir durum söz konusu değilmiş. Dinlenmeye düzenli yürüyüşe yediklerine ve bol su içmeye dikkat et canim. Tansiyonlarini mutlaka kontrol et. Kendin de anormal bir durum sezdiğinde de mutlaka doktoruna danış derim. Doktor bana karnının ust kısmında tam ortasında keskin bir ahri hissedersen gözlerinde kararma ya da şimşek çakması gibi kararti bir şey olursa haber vermemi söylemişti. Geçmiş olsun insallah bir sey çıkmaz.

1 Beğeni

Gözde şimşek cakması olduğunda zaten bayılırsın haber varemeden basıma geldi. Gecen eğitimde aynısını hemşire söyledi gözünüzde şimşek cakması olursa acıl doktora gelın diye ona da aynısını söyledim o an zaten bayılma noktasına gelirsin haber vermek bı yere gitmek mümkün olmuyor yaşadım dedim cevap veremedi.

1 Beğeni

Insallah cok tesekkur ederim icimi rahatlattı biraz olsun soyledikleriniz devamlı takipdeyim tansiyonları yarin tahlili birakmaya gidicem zaten doktorda sizin soylediklerinizi soyledi umarım öyle bisey yoktur :pray:

1 Beğeni