Aranızda hiç gebelik zehirlenmesi geçirmiş olan var mı nasıl belirtileri var ve sonucunda ne oluyor acaba
Bende çok korkuyorum olur diye inşallah olmaz yaşayanlar varsa bizi de aydınlatın bebeği etkiliyor mu yada nasıl bi durumla karşı karşıya kalıyorsunuz
@Erva Şiddetli ya da geçmeyen baş ağrısı,Bulanık görme, Kaburgaların hemen altındaki bölgede ağrı,Ani bir şekilde kilo alımı,Mide bulantısı ya da kusma,Nefes almada zorluk,Yüzün, ellerin ya da ayakların aniden şişmesi. Bu tür belirtiler olduğu anda hemen doktora gidilmelidir aksi halde anne ve bebek için ciddi sıkıntılar ortaya çıkabilir
Çok şiddetli başım agriyor ve hiç geçmedi iki gündür mide bulantım kusmam hamileligimin başından beri var zaten bu akşam hastaneye gidicem ama ne dicem başım ağrıyor mu
@Hatice saydıklarına ek olarak tansiyonda dengesizlik özellikle yüksek çıkması gözde bulantı seyirme gibi durumlar da meydana gelebiliyormuş benum bir ara tansiyona dengesiz gitti doktor takibe alınca gebelik zehirlenmesi hakkında da bilgilendirdi
@Erva başım ağrıyor dersen çok onemsemezler özellikle acil durumunu baştan sona anlat vücudunda ödem var mı işte tansiyon ne durumda gün içinde nasıl hissediyorsun ağrı durumun ne gibi gibi
Halsiz hissediyorum kafamı kaldırınca baş ağrım daha da artıyor ve karnıma bazen ağrı giriyor
Sizinki tamamen gebelik hormunlarindan kaynakli bir durum gebelik zehirlenmesi çok farkli etkiler yaratir
Belirtilerin hepsi yok zaten ama başım hiç böyle ağrımamiştı bide iki gündür başım dönüyor ayakta çok duramıyorum korktuğum için de sizlere de sormak istedim
Bu bana normal geldi gebelik zehirlenmesi olsa daha etkili oluyor ama kontrol olmakta fayda var elbette kaç haftaliksiniz
17 haftalık inşallah öyledir ya
Yok bence de hormonlardan o haftalarda vücud daha yeni yeni adapte oluyor emin ol o yüzden sürekli değişik hallerde olabiliyoruz halsizlik baş ağrısı karın kasik ağrısı kramplar batışmalar vb sırt bel eklem ağrısı bile olabiliyor ilerlwyen aylarda kişiden kişiye göre değişebilir ancak daha da artıyor genellikle mesela ben 35+4 haftalığım her yerim ağrıyor ozelllikle iki bacak arası krampları ağrıları geceleri uyutmuyor çoğu zaman halsiz ve yorgunum genel vucud ağrısı oluyor arada yalancı sancılar kendini belli ediyor gibi gibi
Anladım teşekkür ederim içim rahatladı biraz. Normalde başım agrisa bir yerime bir şey olsa hiç umursamazdım ama şimdi en ufak şey önemsemiyor işte
Biliyorum benim de başları çok riskli idi bişey olunca giderdim ancak çok ciddi bir durumun yoksa gebelikte bu tür şeyler normal acile gitsen direk alttan muane ediyorlar bir ton test bilmem ne gerek yok yani benkm kanamalarim olurdu iç kanama vs geçirdim ben ağrı vs cok olurdu elhamdülillah kötü düşünmedim hep dua ettim sona yaklaştık inşallah günümüzü tamamlamak da nasip olur Rabbim yavrularımızı korusun
İnşallah sağlıkla kucağımıza alırız size de çok geçmiş olsun inşallah sorunsuz bir doğum da geçirirsiniz
Ben kızımda bu yüzden acil olarak doğuma alındım 35.haftada. tansiyon takibi ve 24 saatlik idrar takibi yapılıyor. Tansiyonum yükselince Dr hemen 24 saatlik idrar istedi yüksek çıkınca hemen doğuma alındım. Gebelik zehirlenmesi başlamış dedi Dr.
İşte ben öyle bir şey olursa nasıl anliycam bilmiyorum
Canım tansiyon takibi yapiyosun zaten öyle başta bulantı karıncalanma ağrı vs olunca tansiyon yükselmiş oluyor. Dr a bunu söylediğinde zaten gerisi geliyor evinde varsa bı alet ölç yada bı an önce al. Öyle bı durumda evde aletin yoksa bı eczanede olctur hemen Dr una bildir mutlaka
Sen Dr una durumunu anlat baş agrisiyla kusmam oluyo vs diye o seni yönlendirir mutlaka
Merhaba gebelik zehirlenmesi yaşayan biriyim maalesef. Böyle bir endişen varsa tansiyon takibi yap ki için rahat olsun. Genel olarak 20. Haftadan sonra oluyor. Bendeki belirtileri aşırı ödem, şiddetli karın ağrısıydı.6. Aydan sonra olmuştu tabi ama geç farkedildi. Tansiyon takibi önemli bir de idrarda protein pozitif çıkmaması gerek. Ben ikinci hamileliğinde yaşadım,şimdi 3. Gebeliğim çok şükür 26. Haftadayıź simdilik yolunda gidiyor. Kafana takma sakın stres herşeyin başı.