Gebelik yardımı

Kızlar bu ara çok paylaşım görüyorum gebelik boyunca devlet para veriyormuş bunu duyan ya da alan başvuran var mı? :cherry_blossom:

@Mervgl

Bu yardım, geliri düşük ve sigortasız olan annelere hamilelik süresince veriliyor.Düzenli olarak sağlık kontrollerine (aile hekimi veya hastane) gittiğin her ay için 300 TL. Doktorun gebelik onayı vermesinden itibaren başlıyor. Doğuma kadar devam ediyor.Evdeki kişi başı gelir belli bir sınırın altında olmalı, sosyal güvenceniz (SSK, Bağ-Kur, GSS) olmamalı.

Anladım çok sağolun​:cherry_blossom:

Gebelik yardımı diye birşey duymadım ama ilk çocuk için 2025 doğumlu olması kaydıyla tek seferlik 5 bin TL yardım aldım doğumdan sonra 1237 TL de süt parası aldım tek seferlik buda ikinci ve üçüncü çocuklar için devamlı maaş gibi yatıyor

Acaba bu saydıklarınızı hane gelirine göre mi veriyorlar çünkü ben alamadım

Hayır canım şöyle anlatim sana tek seferlik dogum yardım parası 5 bin TL eger ikinci çocuksa e devletten başvuru yapıp aylık 1500 üçüncü ve üstü ise aylık 5 bin veriyor

Yok hiç fark etmiyor e devletten başvuru yapın herkes alıyor öyle bi ihtimalinin varsa hiç durmayın herhangi bir beyan gerek yok

Zaten süt parası almam için özel de doğum yaptım bı kağıt verdiler elime onuda direk e devletten başvuru yaptık pttt den aldım diğer beş bin TL çocuk doğduktan iki ay sonra aldım gecikmeli oluyormuş o onuda halkbankasindan aldım

Anladım çok sağolun teşekkür ederim

Canım süt parası için özelde dogumda gerek yokki sen hamileyken eşin 4 ay çalışırsa SGK’dan zaten tek seferlik süt parası alıyorsun

Onu biliyorum zaten demek istediğim özel devlet fark etmiyor bende zaten calisandim hastaneden çıkarken elimize kağıt verdiler yani biz birşey demeden onu anlatmak istedim