Gebelik şekeri?

Merhabalar hanımlar. Yarın 24. Haftaya gireceğim. Şekerimde dalgalanmalar oluyor yüksek seyrediyor birkaç zamandır. Açlık şekerim 141 çıktı dün de 145 çıkmıştı. Tokluk da yemekten yaklaşık 3 saat sonra kadar olmesına rağmen 211 çıktı. Gebelik şekeri olma durumu yüksek mi acaba? Bebeğimi kötü etkiler mi?

Doktor bunun kararını verir ama yapılan ölçümlere göre şekeriniz var ve bebek için etkisi büyük oluyor gebelikte çok dikkat edilmesi gerek. Ne yiyip içiyorsunuz günde şekerli ürünleri pirinç makarna patates gibi nişastalı şeyleri bırakıp daha tahıllı gıdalar tüketmeniz gerekebilir. Şeker yüklemesi yaptırdınız mı? Ailenizde şeker hastası biri var mı özellikle bana tarafında.

Eşim şeker hastası maalesef. Annesi de öyle. Benim annem de şeker hastası. Henüz şeker yüklemesi yapılmadı ama dediğiniz gibi yüksek olması bana da öyle olduğumu hisettiriyor. Yediklerimde bal meyve türleri gibi şeker tüketimi oluyor. Pirinç tarzı şeyler de tükettiğim oldu

24-25 hafta şeker yüklemesi dönemleri aslında Sağlık ocağına da gidip sorabilirsiniz yapıyolar mı diye ya da kadın doğuma gidip yaptırabilirsiniz. Eşiniz ve anne tarafının çok etkisi yokmuş daha çok baba ve ailesi önemliymiş şeker hastalığı için. Benim babam şeker hastası ailesinde ve akrabalarından da var malesef anne tarafında da var ama ilk gebeliğimde söylediğimde doktor ananenin bi önemi yok baba önemli demişti ve yükleme yapmıştık bi sıkıntı çıkmadı. Şuan ikinciye hamileyim 28 ocakta yaptık yüklemeyi bunda da bi sıkıntı çıkmadı sizde ertelemeden biran önce yaptırın derim ben.

Baba ve ailesi derken sizin babanız ve ailesinden bahsediyorum

Bir an önce şeker yüklemesi yaptırıp dahiliyeye gidin insülin başlanabilir baya yüksek çünkü. Benim de gebelik şekerim var diyet ve sporla kontrol altına alındı ama sizinki kadar yükselmiyordu. Bebek için riskli bir an önce doktora gidin

1 Beğeni

Annemde var şeker hastalığı. Baba tarafımda da kaynanam kuzeni oluyor o şeker hastası

Şeker yüklemesini kadın doğumda mı yapacaklar? Ardından yönlendirecek mi dahiliyeye acaba ?

Hayır babanız halanız babaneniz amcanız babanızın babası bunlarda varsa sizde de olma ihtimali yüksek ama olmasa bile gebelik başlı başına çok karmaşık ve büyük bir süreç sadece gebelikte şekeriniz yükseliyor olabilir olağan bir durum. Bu söylediklerim normal hayatınızda da olmasını etkileyen büyük faktör olarak görünen şey. Ama bu demek değil babanız şeker hastasıysa sizde olursunuz. Sadece potansiyeliniz ve riskini vardır hayatı dikkatli yaşamanız gerekir.

1 Beğeni

Benim kadın doğum doktorum yaptı iki gebeliğimde de zaten sadece kan verip içecek içiyorsunuz. Süreç biraz uzun sürüyo yarım gününüz hastanede geçiyo sabah aç ve erken gitmeniz gerekiyo randevunuzu en erken saate almanızı öneririm.

1 Beğeni

Canım benim açlık 100 bandında tokluk 160 bandındaydı ve gebelik şekeri tanısı koyuldu. Acil diyete başlamalısın mutlaka doktorunada ölçtüğünü yüksek çıktığını söyle. Bebeğe etkileri çok maalesef o yüzden bir an önce önlem al :folded_hands:t2:

1 Beğeni

Evet kadın doğum yapıyor şeker yüklemesini sonra dahiliyeye gönderiyor

1 Beğeni

Yarın randevum var gittiğimde muhakkak söyleyeceğim :face_holding_back_tears:

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için :face_holding_back_tears:

1 Beğeni

Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim :face_holding_back_tears:

1 Beğeni

Rica ederim sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah bebişinizi