Gebelik şekeri

Merhaba hanımlar birşey kafama çok takılıyor size danışmak istedim. 24. Haftada gebelik şekeri tanısı aldım şu an 33 haftalık gebeyim. Evde ölçümler yapıyorum, ve diyet uyguluyorum. Bu haftaya kadar diyete göre ölcümlerim iyi gidiyordu bir iki haftadır özellikle sabahları ani kan şekeri yükselmelerim oluyor. Gebelik ilerledikçe plesantadan salgılanan hormonlar sebebiyleymiş. Açlik ve 1 saat toklukta sabahları özellikle işin içinden cıkamıyorum. Geceleride yani sabaha karşi 3-4 den sonra, çok acıkıyorum ,baş ucuma çiğ fındık badem ve su koyup ara ara agzıma atıyorum. Sabah açlik ve 1 saat tokluk ani yükselmelerini nasil normale döndürebilirim. Sabah kan şekeri yükselişi yaşayan varmı benim gibi nasıl üstesinden geldi merak ediyorum ?? Bebeğim şu ana kadar şekerden etkilenmedi bundan sonrada etkilensin istemiyorum..

Merhaba benimde 23 haftadan beri şekerim var. benım de sabah sekerim yüksek oluyordu ve senle ayni sorunu yasıyordum acıkıyordum, ama ben insulin ignesi kullanıyorum mesela geceleri sabah sekerim yüksek olmasın diye , hatta suan bebegimin göbişi küçük diye daha rahat yemek secebılıyorum yani diyet sıkı yapmıyorum

Sizde gebelik şekeri çiktiğin dan beri mi sabah ölcümleriniz yüksekti? Ben nerdeyse 7-8 hafta hiç sorun yaşamadım ölcümlerimde , bir iki haftadır özellikle sabahları yaşiyorum. Şu an kaçinci haftadasıniz? Bana insülin vermedi doktor. Diyet e devam et diyor cocuğunda şimdilik normal seyrinde gelişimi. Sabah korkarak yiyorum fazlada yemiyorum. Artık kahvaltıyı ikiye bölüp yiyorum bir saat ara ile. Ama başka ne yapabilirim bilemedim

Aynen ilk cıktıgından beri yüksek suan bile insulıne ragmen yüksek ama bebişim kücük diye tolere edıyorlar, yoksa mesela bende korkudan bişe yiyemiyorum hemen hop yukselıyor. Senin gibi az az yedigimde ise gözümun önünü görmıyorum başim dönuyor. Doktorun neden insulın vermıyor, sonucta seninde doyman gerekır benim şeker doktorum bu yüzden de insulın derecesini artıyor rahat yemek yiyim diye

Haftamin az kaldiğini. Söylüyor,bebekte de sorun yok diyorlar insülüne başlanmadi.

Bebeğim Suyunda ,gelişiminde sorun yok diye.

Sadece sabah yükselme var diğer saatlerde değil…

İnsülüne rağmen neden yükseliyor yeterli gelmiyor mu dozu size? Kaça çikiyor sabahları Kan şekerinis.?. Benim bu sabah 145 di yada 150-160 civari oluyor tokluk. Açlik ise 98-100 arası sabahları benim en yüksek

Allahim kasasiz belasiz kucaklarimiza verir inşallah

Benım tokluk 170leri ve daha fazlasini goruyor ama doktor bebek küçük dıye ınsulını yukseltmıyor.

Benım aclıkda o civarlarda biara 107. Oluyordu. Bende sasirdim artık nasıl yapacagima walla. Hep korkuyorum tedirginm acaba yanliş mi beslenıyorum doğru mu çünkü ne yesem yukselıyor.

Amin inşallah :growing_heart:

Siz kaçinci haftadasınız. Gece kalkrsanız 3-4 gibi birşeyler atiştirin bir bardak ayran yanina kepekli galeta ve 3-5 fındık ceviz yada badem gibi. Gece kan şekeri düşüyor insülin direnci artıyor sabaha karşi,ben çok acıktıgımı farkediyorum sabaha karşi. Gebelik ilerledikçe plesantadan salgılanan hormonlar da artıyor o yüzden şeker ile mücadele dahada zorlaşiyor. Hafta ilerledikçe zorlukta artıyor gebelik şekernde. Stres üzüntü çok etkiliyor şekerimi maalesef. Hele sürekli parmakla ölçüm yapmak çok ama çok geriyor insanı.

Ben bugun 28+1 haftalık oldum. Walla acıkcasi geçen gün sabah 5 te uykuda baktım ellerim titrıyor çok acıkmstm.

Aynen Stress mafedıyor beni hep çok telaslıym korku içindeyim. He walla parmaklarim çok acıyor artık . Sen kaç haftalıksın?

Gece ve sabaha karşi aç kalmamaya bakın. Ben 33. Haftaya girdim. Allah kolylık versin hepimize.

Günaydin canim suan 113 sekerim ve kendimi çok ac hissediyorum

Günaydın açlik mi 113 ? Benim açlik 87 tokluk 1 saat 140 çikti yarim salatalık yarm domates ,bir parça süzme peynir,3 zeytin tuzsuz, bir haşlanmiş yumurta, 2 biber ,2 adet ceviz, 2 wasa yedim (1 dilim ekmek yerine geçiyor)sabah 6 gibi bir bardak ayran 2 galeta 3-5 de fındık yedim. Bir kaç gün sabah 6 gibi bunu deneyeceğim. Gece 12 gibi iki Kara buğday patlaği 3-4 ceri domates bir bardak kefir içip yattım. Gece 2-3 gibi uyandım 3-4 badem attım agzıma , ara ara şu içiyorum gece kalkınca suda vücuttaki fazla glukozu atıyor aklında bulunsun. Gece ve sabaha karşi sakın aç kalma mutlaka birşeyler ye. Sabah kahvaltıdan sonra 2 saat dolmadan açsan ara öğün yap mutlaka açlikta şekere iyi gelmez. Bir bardak ayran yada kefir bir orta boy meyve elma yada armut yada mürdüm eriği 2-3 tane, yanında mutlaka ciğ kuruyemiş bir avuç ye. Meyvelerin yanında mutlaka ayran yoğurt yada kefir iç şekeri dengeler

Şeker ölcümleriniz nasıl gidiyor?

Hala ayni bebek kücük oldugu icin doktorlar yüksek ölcümleri tolere ediyor

Benımde bu ara açlik şekerim yüksek. Tokluklar düzene giriyor açlik bozuluyor. Bunalımmmmmm haldeyim

Nasil olacak ya? Çok Yorucu oluyor ya walla

Bilmiyorum yarın diyetisyene gitcem bir daha zaten acım tam doymuyorum

Merhaba, ben 26. Haftama girdim bu hafta doktora gideceğim, gebelik şekerini geldiğinde konuşuruz demişti yaptırıp yaptırmama konusunda kararsızım, siz direkt mi girdiniz yoksa öncesinde açlık-tokluk şekerinize baktırdınız mı? Aile hekimindeki ebe hemşire öncesinde bakarız istersen ona göre yaptırırsın demişti, size sormak istedim