Gebelik şekeri

Merhabalar 26+4 günlük gebeyim ve gebelik şekeri çıktı takibe yeni başladık ama ben çok tedirginim. Sürecini gebelik şekeri ile tamamlayan var mı?

Merhba benmde gebelik şekeri çıktı yükleme sonrası bnde takipteyim hâlâ diyetisyene yonlendirildim insülin verildi bebek 2 hafta büyük çıkıyor şişmiş şuan benim hesap 36 hafta Dr 38 şekeri dengede tutmaya çalışıyorum öyle böyle çok şükür sonlara gidiyoruz inşallah sağ saglim kucağımıza alırız bebislerimizi morel bozmayalım

1 Beğeni

Geçmiş olsun öncelikle moralinizi bozmayın şeker kontrol altına alındığı sürece sıkıntı olmaz Allah’ın izniyle . Beyaz ekmek hamur işi tüketmeyin zaten az kalmış doğumunuza bol bol su tüketin mümkün oldukça yürüyüş yapın proteinden zengin besinler tüketin boylelikle çok aşırı kilo da almazsınız ben 8. Ayındayım gebelik boyunca 7 kilo aldım sadece şeker hastası olduğum için

1 Beğeni

Teskkur ederm çok sağolun bende 7 kilo aldm aksine veriyorum diyette olduğum için :smiling_face: Dr 38 haftaya kadr önemli benm icin dedi takip baklm hayırlısı

2 Beğeni

Fazla stres yapmayın 2 haftaya kadar önde olması çok sorun değilmiş doktorum öyle demişti 2 haftadan fazlası biraz sorun olur içinizi ferah tutun diyet yaptığınız sürece bi sorun olmaz Allahın izniyle

İnsallh bakalm hayırlısı artık

1 Beğeni

Bende 25 haftalik gebeyim bendede gebelik şekeri çıkti 3 gün önce endroklojiye ve diyetisyene yönlendirildim. Şeker ölcüm cihazi aldim şekerimi ölçüyorum sabah ve bir saat tokluk. Ayrica diyet verdi diyetisyen. Bol proteinli sabahlari her gün bir yumurta, akşam yemeklerinde et +balik +tavuk ağirlikli biri, yanında sebze yemekleri yada kuru baklagil çeşitli yemeklerle. Tam bugday ekmeği yada tahilli çavdar ekmeği tüket dedi. Beyaz ekmek , makarna, princ, tatli hamur işi yasak. 2 saatte bir azar azar sık sık besleniyorum. 3 ana öğün 3 ara öğün şeklinde. Bol su içip yürüyüş yapıyorum. Ara öğünlerde meyve yogurt yada ayran şeklinde yada bir avuc çiğ kuruyemiş şeklinde.

1 Beğeni

Bende ölçüm yaptım 3 gün sabahları açlık yüksek çıkıyor. Yarın kontrol günüm inşallah ünsilin başlanmaz beni korkutuyor.

Banada böyle diyet verdi uyuyorum yarın kontrol var bakalım ne dicek

Benimde aynı liste endroklojiye gittm 4 ünite ile başlandı ama sekerm düşmedi sabahları açlık yüksek çıkıyordu ve zaman yavaş ilerliyordu randevu bul bekle git gel vs. Sonra bı kadın doğuma gittm özel oda bana 4 çok düşük 6 ile baslamalisn tabikide şekerin düşmez dedi dinledim diyet listeme uydum ara ara kaciriyorm bazen ama çok şükür sonuçlarım iyi şekerin bu arada ekşi yiyin elma erik vs. düşürüyor şekeri :smiling_face:

Kaç aylık hamilesin bilmiyorum ama benim bebeğim şekerden şişmiş insallh küçüktür seninki erken teşhis önemli ayriyetten unsilin direk şekeri düşürüyor istersen pilav yemiş ol rolü büyük yani

İyi çikar inş sonucunuz

Benim açlik normal tokluk yüksek çikiyor biraz ara ara bende canım çok isteyince kaçiriyorum ama çok tedirgin oluyorum umarım sağlıkla geçer herkes için bu süreç

Ekşi yiyin hemn sebze yemekleri de şeker yukseltmiyor ekmek tam buğday yada çavdar yiyin insallh hepimiz sorunsuz bebislerimizi alırız kucağımıza :palms_up_together:

1 Beğeni

Bende de gebelik şekeri vardı diyetime uydum stres yapmadım takiplerimi aksatmadım bebeğimi sağlıkla kucağıma aldım

Ne mutlu size darısı benim başıma insallh :palms_up_together:

1 Beğeni

İnşallah sağlıkla alın bebeginizi kucağınıza :smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Bende de gebelik şekeri çıktı yaklaşık üç haftadır diyet yapıyorum açlık şekerim normal, tokluk şekerim de kontrol altında şu an. Şekerli şeyleri ve paketlenmiş gıdaları yemiyorum, ara ara vücudum neyi tolere edebilir diye tattığım şeyler oluyor ama gece asla şekerli birşey tatmıyorum genellikle öğleden sonra deniyorum,öğleden sonra çünkü şeker düşmeye meyilli oluyormuş. Onun haricinde kalori takibi de yapıyorum 2000 kalorinin altında kalmamaya çalışıyorum ama bu çok zor, ekmek neredeyde hiç tüketmiyorum. Şu an bebeğim haftasıyla uyumlu bir kiloda ve suyu normalmiş

1 Beğeni

Ben 27. Haftayım en son yani geçen hafta bebek haftasına uyumlu demişti doktor. Ve çom yüksek olmasada ölçümlerim doktor önlem amaçlı düşük dozda insülin başladi

Sizin için daha iyi olmuştur çünkü şekerin gerçekten bebek üzerindeki zararı yüksek doğumdan sonra gerçi bebeğin ödemi gidiyormuş ama önemli olan icimizdeyken onu sağlıklı bı şekilde büyütmek :heart: