Gebelik şekeri

Kızlar 16 haftalık gebeyim ailemde şeker hastalığı olduğu için şekerimi takip etmek istedim 2 gündür şekerimi ölçüyorum açlık normalde 95 olması gerekirken benim 103 değerinde tokluk da 120 olması gerekirken benim 130 değerlerinde doktoruma danışıcam aynı durumu yaşayan oldu mu gebelik insülin direncini düşürüyor mu

Tokluk sınırı 145 yalnız :upside_down_face:gebelik şekeri olsa da bu haftalarda belli olmaz demişti doktorum o yüzden 24-28 haftalar arasında şeker yüklemesi yapılıyor demişti bana

Tokluk yemekten 1 saat sonra ölçüldüğünde 140 2 saat sonra ölçüldüğünde 120 ben 2 saat sonra ölçtüğüm için öyle değerlendirdim bana da ileri haftalarda şeker yükleme testi durumuna bakarız biraz önceden şekeri takip ederiz demişti ben biraz daha erken baktım riskli bir durum varsa o haftalarda daha dikkat edeyim diye

Anladım inşallah çıkmaz siz yine de dikkat edin her ihtimale karşı ara ara oynamalar olabilir normaldir :upside_down_face:

1 Beğeni

Riskli durumunuz varsa şekerde erkende yapıyorlar bu testi? 24-28 haftalarda tekrarlıyorlar şeker testini.

1 Beğeni