Gebelik Şekeri

Merhaba 35 haftalık hamileyim. En sonki muayenemde doktor bebeğin suyu yeterli ve kilosu 2650 kilosu normal dedi ama kan ve idrar sonuçlarımda şeker çıktı. Doktor diyetisyene yönlendirdi ve diyet listesi verdi. Bir haftadır diyet listesini uyguluyorum. Haftaya tekrar kan vereceğim. Doktor perinatolojiye yönlendirmedi ama sizce randevu alıp gitmeli miyim? Kararsız kaldım.

1. haftada kendi isteğinizle perinatoloji bakmaz doktorunuzun riskli gebelik olarak yönlendirmesi lazım. Suyunuzda artış ve bebekte irileşme olmadığı için doktor yönlendirmemiş. Korkulacak bir şey olsaydı yönlendirirdi diye düşünüyorum :cherry_blossom:

Anladım çok teşekkür ederim :blush:

1 Like

Rica ederim sağlıkla gelsin bebişiniz :cherry_blossom:

Şeker yüklemesi yaptırmışmıydınız?

Evet tokluk kan şekeri sınırda çıkmıştı. Şekerli şeylere dikkat etmem önerilmişti

Teşekkürler bende yaptırmak yaptırmamak arasında kalmıştım benimde hep sınırda çıkıyor

Perinotolıjiye gerek yok. Aynı durumu yaşıyorum şekerim yüksek, insülün verdiler, kullanmıyorum. 34.haftadayım.Bebek iri iki hafta önden gidiyor. 32 haftalıkken 2500ün üzerindeydi kilosu. Diyetle şekeri düşürebiliyorum. Doktor bebeğin herşeyinin iyi olduğunu söyledi, kilo konusunda da cihazdan kaynaklı hata, genetik irilik ya da şeker etkilemiş olabilir dedi. 4ün üzerine çıkarsa sezeryan yapacağız dedi. Şeker yüklemeyi de ilk etapta yaptırmadım idrarda glikoz +3 çıkınca yaptırmak zorunda kaldım en son +1e düşmüştü