Gebelik şekeri

50 gr gebelik şekerinde 147 çıkmıştı değerim o yüzden 75 gr istenilmişti yüksek geldiği için dikkat ettim o hafta içinde yediklerime bugünkü 75 gr da değerlerim düşük çıktı doktorum aslında normal yemene devam etmen gerekirdi demişti şimdi şekerim var mı yok mu aklım karıştı benim de sizin böyle bir durum başına gelen var mı?

Gebelik sekeri yiyip ictiginle çıkıp inen bisey degil. 75 gram da iyi ciktiysa sorun yok. Ama tabi yinede tatli serbetli sekerli seylerden uzak durmak gerekiyor

1 Beğeni

Doktorum dikkat ettiğin için düzelmiştir belki de vardı sen diyet gibi yaptığın için az çıkmış olabilir dedi sadece açlık şekerim 92 yerine 95 çıktı

1 Beğeni

Dogrudur o zmn. Bende diger gebeligimde sekerim cikmamisti ama tombul bebek diye diyetisyene falan gondermislerdi 2 defa seker yukleme yapilmisti. Bu gebeligimde dikkat etmeye calisiyorum cok yapamasam da seker yiklemesi normal cikti

1 Beğeni

Valla bende etmeye çalışıyorum tatlıdan dondurmadan uzak durarak hatta pek meyve yediğim bile söylenemez biraz zor oluyor ama

1 Beğeni

Meyve yiyin ama porsiyonlariniza dikkat edin. Bide gece yatmadan veya yemekten sonra degil de gunduz yiyin meyveyi . Aksam yiyince kilo yapiyor demisti doktorum. Omruhayatimda buz yemeyen ben bu gebeligimde kuturkutur buz yiyorum. Gece yatmadan kefir ayrN yogurt vs yiyin hem mideniz rahat eder hem bebis uyur falan

Meyveyi yoğurtla tüketin yazmışlar bende onu görmüştüm yarın öyle yapacağım yoğurt içine doğrayıp yiyeyim dedim. Siz kaçıncı haftadasınız

1 Beğeni

Ben 36 dayim finale geldim sayilir. Son 2 haftam

Aklında şüphe varsa cihaz alıp kontrol edebilirsin benim de sınırın biraz üstünde yediğime dikkat etmezsen çıkıyor dikkat edince normal seviyelere geliyor

1 Beğeni

Gebelik şekeriniz çıksa bile ilk diyetisyene yolluyolar diyetle düşüyorsa hamileliğin boyunca takipde kalıyorsunuz. Eğer diyetle düşmüyorsa sıkıntı oluyor ozaman insülin falan kullanılıyor. Hem gebelik şekeri testini yediğiniz içtiğiniz etkilemiyor diye biliyorum neden doktorunuz öyle bişey söyledi bilmiyorum. Ne güzel diyetle düşürmüşsünüz. Bence dikkat ederek takipli bişekilde devam edebilirsiniz hergün açlık tokluk şekerinizi ölçün

1 Beğeni

Bir hafta sonra gidip yaptıracağım sağlık ocağında açlık tokluk şekerine baktıracağım eğer durum ileri seviyeye yine geldiyse doktorum bana geri gelirsin dedi bu şekilde diyetine devam et dedi