Hanımlar 9 haftalık gebeyim gebeliğin üçüncü haftasından itibaren burun tıkanıklığı, burun içinde şişkinlik, geniz akıntısı gibi belirtilerle uğraşıyorum. Hatta hamile olduğumu öğrenmeden grip oldum sanıyordum ama değilmiş. Gebelikte östrojen ve progesteron artışından dolayı gebelik riniti yaşanabiliyormuş ve iki hafta içinde geçmezse hamilelik boyunca devam ediyormuş. Aranızda yaşayan var mı? Aile hekimimin önerisiyle hava nemlendirici, deniz suyu spreyi kullanıyorum, bol sıvı tüketiyorum ama geçmiyor özellikle gece yatarken hiç nefes alamıyorum, doğal olarak ağızdan nefes alıyorum gece boyu boğazım kuruyor o da öksürük yapıyor. Başına böyle bir şey gelen varsa nasıl atlattınız geçmiyorsa bile hafifletmek için neler yapabiliriz fikir verir misiniz?
Eukaliptus veya nane gibi belirli esansiyel yağların buharı, solunum yollarını açmaya yardımcı olabilir. Ancak, hamilelikte esansiyel yağ kullanımı konusunda dikkatli olunmalı ve doktorunuza danışılmalıdır.
Merhaba canım Mucize Anne’ye hoşgeldin
Gebeliğin hayırlı olsun
Geçmiş olsun canım
Aramıza hoşgeldiniz Gebeliğiniz hayırlı olsun
Çok geçmiş olsun
Ben ilk gebeliğimde de yaşadım şuan da hamileyim bunda da yaşadım ilk aylarda. Maalesef yapacak hicbirsey yok. Bol bol burun yıkaması yap burnun temiz kalsın. Çok tikanirsan camdan dışarı çıkar kafanı temiz hava da genzi açıyor. Günlük iki bardak ballı Ihlamur kuşburnu içiyordum. Dut kurusu çayı da iyi geliyor. Buhar banyosu yapıyorum yüzüme havluyla kafamı kapatip. Okaliptüs veya nane yağı da işe yariyor. Doğuma yakın grip olmamaya çalış benim ilk hamileligimde erken suyum gelmisti kanlı sekilde. grip ve enfeksiyon yaptığım için 10 gün hastanede yatmıştım antibiyotik tedavisi görmüştüm. 7. Ayimdi suyumun gelmesi kesilmişti ateşim de çıkmadığı için hemde bebekte yeterince su olduğu için doğuma almamislardi. 39. Haftada doğum yaptım sezeryanla. Çok dikkatli olmak gerekiyor.
Teşekkür ederim cevabınız için. Dikkat etmeye çalışıyorum İnşaAllah başarılı olurum. Ben de akşamları yürüyüşe çıkıyorum yatmadan önce burnum biraz açılsın diye. Buhar banyosunu da denedim. Ihlamur içiyordum bu aralar miğde bulantısı yüzünden devam edemedim ama tekrar deneyeceğim. Yarın gidip esansiyel yağlara bakacağım olmazsa hava nemlendirici suyuna biraz damlatırım belki iyi gelir. Doğumum da Eylül sonu gibi olacak kışa denk gelmiyor umarım grip de olmam dediğiniz gibi.
Bende Eylül de doğum yapmıştım ilkinde ama yazın da maalesef olunabiliyor. Gebelikte bünye zayıfladığı ve mikroba açık oldugumuz için hemen kapiyoruz. Mide bulantın varsa komposto tarzı şeyler icebilirsin sevdiğin meyvelerden. Ben şuan 13 haftadayim prilam içiyorum devlet karşılıyor eğer kötüysen doktorundan yazmasını isteyebilirsin. Gunde 4 tane icilebiliyor günlük doz fazla girsinler alırsan. Günde 1 tane yazarsa bir ay yetmez çünkü. Allah kolaylık versin. Doğumdan sonra çektiğin herşeyi unutuyorsun biliyor musun. O yüzden hiç uzulme Allah şifanı versin.
Yarın randevum var bütün şikayetlerimi doktorla paylaşacağım herhangi bir şey verirler mi bilmiyorum Yine de soracağım söylediğiniz ilacı teşekkür ederim. Ayrıca ilk gebeliğim heyecan fazla olduğu için yaşadıklarım bunaltıcı gelmiyor. Sanki bebeğim kendini böyle belli ediyor gibi hissediyorum. Allah bütün hamilelere hem hamilelik süresince hem doğumda kolaylık versin
Nasıl oldunuz, doktorunuz ne dedi ?
Yapılacak bir şey yok dedi daha önce de uyguladığım şeyleri tavsiye etti. Ama TSH yüksekliğim varmış o da etkilemiş olabilir hormon dengesizliği yüzünden dedi. Dahiliyeye yönlendirdi ilaç başladık 12. haftada kontrolüm var.
Tam 12+4 deyim hala yaşıyorum doktoruma sordum tuzlu su, karbonatlı su, okyanus suyu veya burun kenarlarına wix önerdi asla burun spreyi kullanma dedi