Gebelik reflüsü

12.haftamda kontrole gittiğimde boğazımda yutkunma yumru batma hissi, yattığımda acı su gelmedi ekşi gelmesi gibi şeyler oluyordu doktor gebelik reflüsü az ve sık yemek yemek ara öğünü eklemek yağ baharat uzak duralım yemekten sonra 1 saat kadwr dik duralım sola yatalım felan dedi ben uyarlarının çoguna dikkat ediyorum ve bana pronat yazdı ilk kullanmak istemedim ama gece uykusuzluğu beni mahvetti içtim ve içtğim günler rahat uyuyorum içmediğim 3-5 gün vardır.

Şuan 14 haftaya gireceğim bu haftalarda bu normal mi bazı formlarda bu şikayetler daha ileri haftalarda oluyor sanki?

Birde biliyorum kişiden kişiye değişir ama sizde durumlar neydi belli bi süre sürdü mü geçti mi hanımlar?

Kimsenin fikri yok sanırım​:smiley:

Zaten doktora gitmiş olduğunuz için gerekli yardımı ve önlemleri almışsınız.. Her gebelik süreci farklı işliyor şimdi size 2 haftaya geçer demek doğru olmaz ki. Tamamen sizin vücut yapınıza, sürece bağlı.. Yani ben de aynı sorunu yaşadım 22 haftalık olunca geçti. İnşallah sizinki de uzun sürmez geçer :smiling_face: Siz gerekli önlemleri almaya devam edin. Çok acı yemeyin bir de. Acı her hamilelikte yanma,ekşime yapabiliyor. Birde çok ağır olursa 2-3 kaşık yoğurt yemek iyi geliyordu bana. Belki sizde de işe yarar. Geçmiş olsun :heart:

Haklısınız umarım kısa zamanda biter

Yogurdu neredeyse her öğünümde tüketiyorum ama bu takılma hissi yaşadığımda birde öyle yemeği düşünüyorum bakalım faydası olur belki

Teşekkürler yorumunuz için​:smiling_face_with_tear:

@kryl

Merhaba :cherry_blossom: Evet, kesinlikle normal. Hatta birçok kadında belirtiler ilk trimesterde başlar ve 12-16. haftalar arasında pik yapar. İçtiğin günler rahat uyuman çok doğal çünkü ilaç mide asidini nötralize ediyor ve yemek borusunu koruyor. Tavsiyem Sadece gece yatmadan önce değil, doktoruna da danışarak günde 2 kez kullanman. Ayrıca sadece sola yatmak yetmez. Yatağının baş kısmını 15-20 cm yükselt. Böylece asit gece boğazına kaçmaz.Son yemek ile yatış arasına 3 saat koy. Yemek yedikten hemen sonra yatma. Gece acıkırsan küçük bir avuç kraker veya badem yiyebilirsin. Gece ağza ekşi su tadı geliyorsa, başucunda maden suyu bulundur. Maden suyu alkali olduğu için asidi nötralize eder.

1 Beğeni