Kızlar 9 nisan da düşük yaptım regl olmadan yeniden hamile kaldım dünki kan değerim 1788 ben acaba hangi tarihe göre haftayı hesaplamam gerekiyor
Eğer regl olmadan tekrar hamile kaldıysan, bu durumda düşükten sonraki yumurtlama tarihine göre haftanı hesaplamak gerekiyor ama genelde bu tarih net bilinmediği için doktorlar ilk olarak beta hCG değerine ve sonra ilk ultrasondaki ölçümlere bakarak haftayı belirliyorlar.
1788 değerindeki beta hCG, ortalama olarak 4.5–5 haftalık gebelikle uyumlu.
Ama tabii bu net değil, çünkü beta herkeste farklı seyredebiliyor.
Yani özetle:
-
Düşük tarihine değil, yeni gebeliğin hormon değerlerine ve ultrasonda ölçülen CRL (baş-popo uzunluğu) değerine göre hesaplama yapılacak.
-
Doktorun ilk ultrason muayenesinde bebeğin haftasını daha doğru şekilde söyleyecek.
Sen şimdilik beta hCG’nin güzel artıp artmadığını takip et, sonra da ilk ultrasonda net hafta belli olacak canım. Dualarımız seninle
Admin gerekli bilgileri vermis zate ben mevzunun şokunu atayım
cunku dusuk ustune hemen tekrar gebelik bukadar kisa surede hergun duydugum bisi degil tebeikler
6gun sora 2ay olacak dusuk yapali kac haftalik gebelik hesaplayacaklar bende merak ettim durayim surda biyerde
Bayramdan sonra muayene için gidince haber veririm canım ve neden şok oldun anı anlamadım düşükten sonra hamile kalmak normal bir zamanda hamile kalmaktan daha kolaymış öyle diyorlar yani adlında brnde beklemiyordum tekrar hamile kalmayı ama oldu iyi ki de oldu
Ay adet olmadan nasıl olmuş çok şaşırdım. Yumurta çatlamış gebe kalmışsınız o yumurtlama ve çatlama dönemi geçmiş oluyor . Çünkü tutmuş bi defa. Tekrarı için adet olmak lazım ilk defa duydum ben de hayırlı olsun gebeliğiniz son adetiniz ne zamandı
Canım 1 marrta regl oldum 1 nisan da hsmile olduğumu öğrendim 9 nisan da düşük yaptım düşükten sonraki yumurtlama döneminde de hamile kalmışım
o zaman 9 nisan adet günün oluyor. Kanla atıldığı için adetin 9 Nisan sayılacak adet kanamasıyla atmışsın ilk düşüğü mantık yürütüyorum şu an bildiğimden değil öyle olursa 7 hafta 6 günlük oluyor. Ay doktor ne diyecek çok merak ettim buraya da yazar mısınız lütfen
Yazarım canım
Canım haver et demiştin doktordan şimdi çıktım yaklaşik 5 5.5 haftalık dedi sadece kese göründü 10 gün sonra gel brbeği görelim dedi
Ayy Gözün aydın olsun sağlıkla hayırla kucağına al inşallah son adet gününü ne olarak hespladı
Hesaplancak bir tarüh yok dedi canım ama mayıs başında felan hamile kalmışım öyle söyledi
Gizemli bebiş geliyor desene tekrardan hayırlı olsun sağlıkla al kucağına inşallah
Bende Kasım 1de bebeğim gitti Aralık 11de hamile kaldım arada bir defa adet oldum ama
Smğn canım inşallah bakalım biraz korkuda var diğeri düştüğü için hayırlısı olsun bakalım
Ben olmadım canım o yüzden bir tarih yok şuan
Tamam o ayın içinde bir gündür işte
Yüreğini ferah tut nasibi varsa bu dünyada sana yavru olmaya gelecek korkuyu çekme inşallah bu sefer korktuğun gibi olmaz
İşte Doktor’un dediğine göre mayıs başında felan hamile kalmışım
İnşallah canım sağol desteğin için