Gebelik haftası hesaplama 🍀

İyi günler hanımlar :four_leaf_clover: Bugün kontrole gittim normalde başka bir doktora gidiyordum tayini çıktığı için doktorumu değiştirme durumunda kaldım önceden gittiğim doktorun dediğine göre şu an 12+3 olmam lazım fakat bugün gittiğim doktor 14+2 olduğumu söyledi.Bebeğin gelişiminin geriden geldiğini benim 14 haftalık bebeğin gelişimine göre 12+6 haftalık olduğunu söyledi sizce hangisini baz almam lazım kafam çok karıştı. Bebeğin gelişimi geriden gelmesi sıkıntı mı hiçbir şey anlamadım yardımcı olur musunuz?:smiling_face_with_tear::smiling_face_with_tear::smiling_face_with_tear: Birde ultrason fotoğrafında CRL 6.4cm yazıyor bu ne demek normal bir şey mi çözemedim.:white_heart:

Crl baş ve popo arasındaki mesafe oluyo canım ama diğer sorunu bilmiyorum :woman_shrugging:kac haftalık

1 Beğeni

Zaten yumurtlamaya göre adet tarihinden 2 hafta sonra gebe kalınmış oluyor o yüzden 2 hafta çıkarılarak hesaplaninca doğru sonuç elde ediliyor yani herşeyin normal sağlıkla kucağına al :rainbow::two_hearts::sparkles:

1 Beğeni

Bende ilk öğrendiğimde iki hafta geri demişti doktor bakamamışsın veya geç döllenme olmuş demişti bende iyi bi doktor araştırıp doktorumu değiştirdim o doktorda bir hafta geri gözüküyor dedi ne yapcam ozaman dedim bişey yapmana gerek yok bu normal bişey sıkıntı edilcek bişey değil dedi kafama çok takmıştım ilk gittiğim doktor bakamamışsın dediği için çok üzülmüştüm dedim üzülcek bişey yok kendini üzüp sinirlenme yeter dedi içim rahatladı haftasıda zamanla düzeliyor yani sende takma kafana

1 Beğeni

Umarım sıkıntı olmaz çünkü hiçbir şey yiyip içemiyorum sürekli midem bulanıyor kendimi çok kötü hissetim umarım benimkide normale döner zaten genel olarak çevremde diyor 1 2 hafta ileri veya geri olabilir sıkıntı yok diyorlar​:smiling_face_with_tear::smiling_face_with_tear::white_heart::white_heart::white_heart:

Bende daha hayla bulantı var zor yiyip içiyorum 12+4 bu ikinci gebeliğim birincisinde de aynı böyle başlarda bulantı olmuştu sonra iştahın açılıyor içini rahat tut

1 Beğeni