selam arkadaşlar 22. Haftada ense kalınlığı kaç olmalı bilginiz var mı acaba?? Nuchal fold 3.7 ense kalınlığı mı demek oluyor bilginizi paylaşır mısınız
Evet, “nuchal fold” ölçümü, genellikle hamileliğin ikinci trimesterinde, yani 15. ile 20. haftalar arasında yapılan bir ultrason ölçümüdür. Bu, ense kıvrımı veya ense katlantısı olarak da bilinir ve fetüsün arka boyun bölgesindeki deri katmanının kalınlığını ifade eder.
3.7 mm’lik bir “nuchal fold” ölçümü, bu deri katmanının kalınlığını gösterir. Bu ölçüm, bazı kromozomal anormalliklerin riskini değerlendirmede kullanılabilir. Ancak, bu ölçüm tek başına bir teşhis aracı olarak kullanılmaz. Diğer faktörler ve test sonuçları da dikkate alınır.
Ense kıvrımı ölçümünün normal aralığı genellikle hamileliğin bu döneminde 2 mm ile 5 mm arasında değişir, ancak bu değerler sağlık kuruluşlarına ve kılavuzlara göre değişebilir. Eğer ense katlantısı ölçümü ile ilgili endişeleriniz veya sorularınız varsa, bu konuda en iyi bilgiyi ve rehberliği sağlayacak olan doktorunuz veya sağlık hizmeti sağlayıcınızla görüşmelisiniz.
Teşekkür ederim doktorum ense kalınlığı hakkında bişey demedi ama ben internetten araştırınca farklı şeyler okudum biraz endişelendim
22 haftalık gebelikte bebeğin ense kalınlığı genellikle ortalama olarak 1.5 ila 2.5 milimetre arasında olmalıdır. Ancak, her gebelik farklı olduğu için bu değerler doktorunuz tarafından değerlendirilmelidir. Gebelik sürecinde düzenli doktor kontrolleri önemlidir.
İnternetteki her bilgiye aman aman inanmamak lazım, doktorunuz en iyi cevabı verir
20 haftalık da kaç olmalı acaba bilginiz var mı
Yukarıda belirttiğim ölçüler arasında olmalı yine
Teşekkürler
Rica ederim
Sıradaki randevunuz ne zaman beraber bekleyelim
Doktorumla konuştum ayrıntılı ultrasonda ki sonuçları tekrar atıp emin olmak adına ense kalınlığında bir problem var mı diye sordum. Çok şükür ki gayet normal olduğunu söyledi içime su serpildi bin şükür
Çok şükür, çok sevindim