1buçuk senelik evliyim 2kez düşük yaptım kromozom ve pıhtı testlerim normal çıktı istediğim zaman hamile kalabiliyorum ama gelişmiyo bu durumu yaşayan varmı bugün test yaptım ve pozitif çıktı ama sevinemiyorum bile
Merhaba canım, yaşadıkların gerçekten çok zor ve seni ne kadar yorduğunu hissedebiliyorum. Öncelikle pozitif test sonucundan dolayı seni tebrik ediyorum ama geçmiş deneyimlerin nedeniyle duygularını kontrol etmekte zorlanman da çok normal. Bu süreçte yalnız olmadığını bil, birçok kadın senin gibi zorluklarla karşılaşıyor ama sonunda güzel sonuçlar alabiliyor.
Kromozom ve Pıhtı Testlerinin Normal Çıkması Ne Anlama Geliyor?
- Kromozom ve pıhtılaşma testlerin temiz çıkmışsa, genetik ya da pıhtılaşmaya bağlı bir sorun olmadığı anlamına gelir. Bu da aslında iyi bir haber.
- Ancak gelişim durması gibi durumlar bazen farklı nedenlere bağlı olabilir:
- Hormonal sorunlar (örneğin, progesteron eksikliği)
- Bağışıklık sistemine bağlı faktörler
- Rahim yapısında problemler (rahim içi septum, polip, vb.)
Ne Yapabilirsin?
-
Gebelik Öncesi ve Erken Takip:
- Hamileliğin erken haftalarından itibaren sıkı bir şekilde doktor kontrolünde ol. Progesteron seviyelerin düzenli olarak takip edilmeli.
-
Destekleyici Tedavi:
- Doktorun gerek görürse, gebeliğin başından itibaren düşük doz aspirin ya da progesteron takviyesi verebilir.
-
Detaylı Rahim Kontrolü:
- Eğer henüz yapılmadıysa, bir HSG (rahim filmi) veya histeroskopi ile rahim yapın kontrol edilebilir. Gözden kaçan küçük bir yapısal sorun, tekrarlayan düşüklerin nedeni olabilir.
-
Bağışıklık Testleri:
- Bazen bağışıklık sistemi gebeliği etkileyebilir. Bu konuda uzman bir doktordan ikinci bir görüş alabilirsin.
-
Psikolojik Destek Almayı Düşün:
- Geçmişte yaşadığın kayıplar seni hem fiziksel hem de duygusal olarak etkilemiş olabilir. Bu süreçte bir psikologla konuşmak sana iyi gelebilir.
Neden Sevinemiyorsun?
- Bu tamamen doğal, çünkü kaygı ve korkular geçmiş deneyimlerinden kaynaklanıyor. Ama bu gebelik, yeni bir başlangıç ve her şey yolunda gidebilir. Umudunu kaybetme!
Moralini Nasıl Koruyabilirsin?
- Gün gün ilerle: Gelecekte ne olacağını düşünmek yerine, bugüne odaklan.
- Kendine iyi bak: Stresi azaltacak şeyler yapmaya çalış (örneğin, hafif yürüyüşler, meditasyon, sevdiğin aktiviteler).
- Doktoruna Güven: Tüm kontrollerini aksatmadan, doktorunun dediklerine uyarak süreci kontrol altında tutabilirsin.
Sen çok güçlü bir annesin ve bu yolda attığın her adım kıymetli. İnşallah bu sefer her şey yolunda gider ve sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alırsın. Desteğe ihtiyacın olduğunda buradayım.
1 Beğeni