Kızlar bebeğim 11 günlük aşırı gazı oluyor çıkarmakta zorlanıyor ağlıyor gaz damlası aldım ama kullanan arkadaşım kullanmayı bırakınca daha rahat oldu dedi sizinde var mı böyle bebişleriniz ? Neler yapıyorsunuz özellikle geceleri
Benim bebekte aynı ya iki aylık ama hâlâ bu gaz sorununu asamadikiki gaz damlasi kullandim biri hic iyi gelmedi bıraktım digeriyle devam ediyorum masaj yapiyorum sürekli gazıni cikarmaya çalışsam da bitmiyor
Canim her yedigin yemegin uzerine kimyon dök ye
Anason çayı iyi geliyor siz içip bebeğe de 1 2 çay kaşığı verebilirsiniz
Hmm teşekkürler şimdilik biraz erteleyim anne sütünden başka bişey vermiyorum daha yeni çünkü
Yağ ile masaj olabilir ama danışıp öğrenin isterseniz. Geçer inşallah
Çok,teşekkür ederim arkadaşım sarımsak ve soğana dikkat edeceğim çiğ halde yemem ama mecbur pişmiş halleri yemeklerde bulunuyor aç kalmamamlıyız
Benimde bebeğim iki buçuk aylık deneyimlerimi paylaşmak isterim. Kimyon ,rezene ve anason çayı yapıp içebilirsin hem sütü arttırıyor hemde bebeğin gaz sancısını hafifletiyor. Ama günde birinden bir tane içmelisin fazlası da sana zarar verir. Gaz damlası olarak nurse harwey colex, bio gaia ve metsil kullandık. En çok metsilin faydasını gördük hem gaz çıkarmaya yardımcı oluyor hemde uyku yapıyor. Devit 3 kullanmayı sabahın erken saatlerini ayarlayın çünkü uykuyu kaçırıyor. Gaz masajı olarak sadece beslemenin ardından değil arada da yapabilirsiniz. Ayaklarının altına ve karnına zeytinyağıyla masaj yapmanın faydasını da gördüm.
Çok zor durumda kaldığınızda arabayla gezdirebilirsiniz hem gaz çıkarmasına yardımcı oluyor hemde uykusu geliyor
Bebeklerin bağırsakları daha tam gelişmediği için ilk 3 hafta gaz sancısı olmaz. Yani 20. günden sonra gaz problemi başlar. Doyurduktan sonra en az 20-40 dk dik pozisyonda tutun, hemen yatırmayın. Henüz güvenli bağlanma döneminde olduğu için dış dünyaya adapte olmaya zorlanır bebekler. Bolca ten teması yapın, yanınızda uyutun
Benim ablamın kızı 5 aylık oldu halen gaz problemı var . Allah yardımcınız olsun . Rezene çayı günde 3-4 fıncan önerıyorlar
Karnına LOVE çizin elınızle yanı masaj seklınde . Aşırı rahatlatıyo ve anında çıkıyo gazı . Denemenızı tavsiye ederim
Çok teşekkür ederim yapacağım
Teşekkür ederim evet rezene duymuştum
Yani 20-40 çok değil mi kucağa alıştırmak istemiyoruz biraz alışıyor gibi de uyumakta zorlanıyoruz sonra
Doktor bana tutabilirsen 1 saat tutsan daha iyi olur bile demişti. Kucağa alışmaz, merak etmeyin. Maalesef toplumumuzda 'Kucağa alışır ’ algısı büyük ama bebekler ilk 3 ay sadece anneyle güvenli bağlanma kurmaya çalışırlar. Dünyaya daha yeni geldiler ve güvenecekleri tek yer anneleri çünkü. Ben ilk kızımı kucağımdan hiç indirmedim ve 6 aylıkken odasını ayırdığımızda (gece beslenmesi yoktu yani geceleri hiç uyanmıyordu) hiçbir sorun yaşamadık. Güvenli bağlanma dönemi sağlıklı geçen bebeklerin uyku problemi, yeme problemi olmaz. Şimdi 8 aylık ikinci kızımı da ilk 3 ay hep kucağımda tuttum. Kucağa alışmadı yine. Öyle bir şey yok yani merak etmeyin
Ay inşallah
Biz gaz için damlaları bıraktığımızda daha çok oluyor biogia kullanıyoruz rezene çayı içiriyorum bebeğime bide tribuat diye bi şurup kullanıyorum o çok iyi geldi bağırsaklarını çok güzel çalıştırıyo kaç kere hastanelik olduk gazı yüzünden sonunda doktor o şurubu yazdı