Garip olcak ama genede sormak istiyorum

Ben sezeryan olmak istiyorum şuanda 37+4 günlük hamileyim özel hastanede doğum yapacam bebeğimin duruşu kafa tarafı sol tarafimda kaburgası karın deliğime denk geliyor ayakları sağ kasıklarıma doğru geliyor bu duruşta sezeryan yaparlar mı normal doğum istemiyorum ilk dogumum olcak

1 Beğeni

İsteğe göre sezeryan doğum yapmıyorlar diye biliyorum özel hastaneler için de geçerli yasa çıkarıldı ve onandı ayrıyeten normal doğum en iyisi ve en sağlıklısı normal doğumda kısa bir süre ağrı çekiyorsun ama doğurduktan sonra tak diye geçiyor ardına ufak tefek belki oluyor sezeryan kimi duydum ise doğum sonrası çocuğunu kucaklamakta emzirmekye zorlanan agri sızı ve bağırsak sorunları yaşayan sezeryandan sonra yıllar geçse de sezeryan yeri ile ilgili sıkıntı yaşayan çok kişi duydum ve şahit oldum siz bilirsiniz tabi ama doğum anında bir kuvvet geliyor bebeğine odaklaninca anlık olup bitiyor her şey kendinizi normal doğum olabiliyorsa normal doğuma cesaretlendirmek daha iyi olabilir sadece bir tavsiye veriyorum karar elbette sizin Allah hayırlısıyla kolaylığıyla sağlığıyla kucağına almayı nasip etsin

1 Beğeni

Korkuyorum işte normal doğumdan sanki normal doğum yaptığımda ölecekmişim gibi his var geçen gün sancıyla hastaneye gittim hemşireye soruyorum o ağrıyla normal yapmazlar demi diyorum bu korkuyu yenemiyorum

İnşallah yenebilirsin ben de aşırı korkuyordum ama doğum anı gelince inanılmaz bir güç oluyor emin ol yapabilirim basarabilirim çocuğumu kucağıma alacağım sonucunda diye kendine telkin vere vere kendi kendini motive etmeli ve dinç tutmalisin

Canım zihinsel olarak kendini hazırlarsan bir de peşvik kaslarını geliştirecek egzersizler yaparsan normal doğum daha kolay olur. Zaten eğer doğum sırasında ölmene sebep olabilecek herhangi bir hastalığın falan oluşmuşsa hamilelik sırasında doktorlar kendileri normal yapmamanız konusunda ısrar ediyorlar yani eğer her anlamda sağlıklıysan benim de tavsiyem vajinal doğum yapman. Yani diğer arkadaşların da dediği gibi vajinal doğum normal olanı oldupu için doğumdan kısa süre sonra ayağa kalkıyorsun ve hiç bir sorunun kalmıyor. (tabi anormal durumlar hariç) ama sezeryanda bir ameliyat olmuş olutorsun sonuçta. Bir arkadaşım mecburen sezeryan doğum yapmıştı. Yanında da refakatçi olarak ben gitmiştim. Yemin ederim çok rezil bir durumdu. Sonda takıyorlar falan, o kadar dikiş varken karnında her 2 3 saatte bir hemşireler gelip karnına bastırarak içinin boşalmasını sağlamaya çalışıyorlar. Kız sürekli ağladı her bastırdıklarında çığlık çığlığa bağırıyordu. Bir de sürekli ayağa kalkıp yürümeye zorluyorlardı. Yani evet doğum anını hissetmiyorsun rahat geçiyor ama doğumdan sonrası çok büyük bir çile. Tabi yine de sen bilirsin. :woman_shrugging:t4:

Merhaba isteğe bağlı sezaryn yapılıyor tıp merkezli yerlede sezaryn yasaklandı özel ve kapsamı büyük hastanelerde yasaklanmadi hatta isteğe bağlı diye ücret bile farklı oluyor geçen hafta fiyat aldım

Dünyaya 10 oez gelsem 10 kez sezeryan yapardım rahatlığı hiç bi yerde yok evet dikiş ağrıso biraz oluyor ama korkulacak kadar değil. Ama normal doğumda görümceme dikiş attılar benden daha cok zorlandı ben 2. Gün bebeğimle siteye yürüyüşe cıkmıştım görümcem 15 20 gün poposunun üstüne oturamadı dikişlerden dolayı . İsteye bağlı hala sezeryan yapıyorlar doktorun rapor tutmasına bağlı panik atak vs falan var dersen direk sezeryan alıyorlar. 25 agustosta kuzenim doğum yapıcak ilk doğumu yarı özel yarı devlet sezeryan olucak

Özelde yapacak isen epidural seçeneğin var canım dayanamıyorum dediğin an epidural iste hissetmezsin doğum kolaylaşır inşaAllah

Zaten anlattığınz tanıma göre bebek konumunu almamış yani dönmemiş baş aşağı gelmesi gerekiyo sizin tarifiniz makat gelişli görünüyor zaten bu durumda isteseniz de normal doğum yapamıyorsnz ben normal doğum çok istedim ama, dönmüyor dönmedi sanırım bu gidişle dönmeyecek de :woman_facepalming:t2:37+3 deyiz bizde hayırlısı olsun sağlıkla gelsinler de gerisinin önemi yok artık

1 Beğeni

Dedikleriniz çok doğru ama kişiden kişiye değişiyor akrabalarimin hepsi sezeryan yapıyor normal yapan 1 veya 2 kişi oluyor hastaneden geldikleri günün yarını ayağa kalkıyorlar ağrı vs hiç söylemiyorlar bile hastalığım sadece 10 gün önce alerjik astım çıktı

Aynı vakitliyiz. Makat geliş bu istesen de normala almazlar. Sezeryanlıksın

1 Beğeni

37+6 günlük oldum af edersin kan kokusu geliyor gibi hissediyorum o neden acaba gündüz karnım hep sertti kalçayla bacak arama ağrı girdi birden az öncede karnım çok yumuşak oldu bunlar neden oluyor acaba bilginiz var mi

Nasıl bir doğum istediğinize siz karar verirsiniz. Çevrenin baskısı altında hissetmeyin lütfen. Özellerde isteğe bağlı sezaryen doğum yapılıyor. Elbetteki vajinal doğum daha rahat hatta daha sağlıklı ama kendinizde o gücü hissetseniz bile bazen bebişin duruşu da müsade etmiyor vajinal doğuma. Bebek nasıl isterse öyle geliyor. Bir bakmışsınız ki çok açılmanız var rahat bir vajinal doğum geçirirsiniz hiç belli olmaz. Kendinizi korkutmayın akışına bırakın gebeliğin tadını çıkarın :cherry_blossom::white_heart: Ben de sezaryen oldum sadece ilk 3 gün zorlandım gerisi çorap söküğü gibi geliyor.

1 Beğeni

Evet doğru