Birde kan ilaci onerirmisiiniz ?
Buradan öneri istemek yerine bir kadın dogum uzmanına veya aile hekime gidip muayene olursanız cok daha iyi olur. Kan ilacı oyle kafanıza gore kullanabileceginiz bir ilac değil, oncelikle kan degerlerinize bakılması gerekir. Gerekli ise drunuz verir zaten. Konu ne olursa olsun hiç kimsenin önerisi ile ilac almayın. İlaclar sadece hekimler tarafından yazılır. Ayrıca bebek istemi oldugu için belki deneme suresine gore baska testlerde istenebilir. Detaylı hormon degerlerinize bakılır, ultrasonda rahim ve yumurtalık durumunuz degerlendirilir. Eşinizden spermiyogram testi istenilir vs vs gebeligin olusmasına herhangi bir engel var mı detaylı olarak muayene olmus olursunuz, tabi daha once bakılmadıysa…
3 tablet olabilir içinde. 10+10+10 şeklinde bölünmüştür. Bu markayı da öneriyorlar genelde. Kan ilacına da gebelikte yapılan testler sonucunda doktor başlatıyor
Doktorun önerisiyle ilk üç ay kullandım üç aydan sonra elenatal 2 ye geçtik
Ben 3 ay kullandım folik asit ama doktora söylemedim bittiğini tekrar içmem gerekiyor mu
3 ay sonra folik asite devam etmek gerekiyor mu
Genelde önerilmiyor
Ben bunun Almanya’daki versiyonunu kullanıyorum. Elevit buradaki ismi ama paketlemesi aynı bir de benim 2 numara şu an. Geçen ebem ne kullandığımı sorduğunda gayet tamam dedi. Eczacınızın ne demek istediğini de anlamadım açıkçası. 30 tane tableti 10’arlı paket yapmışlar yani noluyormuş öyle olunca?