Birçok doktordan folik asit in zararlarını dinledim onun yerine gebelerin folik asit barındıran meyve sebze yemelerini önerdi ben de korkuyorum ne yapmalıyım?
Folik asiti 3 aydan fazla kullanmak zararlıdır. Bebeğin otizmli olmasına sebep olabilir, beyin fonksiyonlarını bozabilir. Herşeyin fazlasının zarar olduğu gibi folik asitin de fazlası zarardır. Folik asitin içindeki vitaminler yoğun olduğu için zaten 3 aydan fazla kullanılması önerilmez
Tamamen ilaç içmemek de doğru değil bana göre çünkü folik asit de bebek için çok ama çok gerekli. Şu anda yetişen hiçbir şey doğal değil ki folik asit içeren besinler yenilebilsin. Herşey hormonlu, aşılı, ithal vs. Bence kullanılmalı
Ne gibi zararlardan bahsediyorlar. Bence bir zararı yok aksine bebeği sinirlerini geliştiriyor yattığı yeri daha sağlıklı yapıyor günümüzde besinler çok ilaçlı ben tarım bölgesindeyim yapılan ilaçların haddi hesabı yok organik olan besinler de çok pahalı ben besinlerden vitamin mineral almak yerine hormon alıyoruz
Günlük önerilen doz 400 mikrogram, fazlasını önermiyor doktorlar . Ben şu an magnezyum ve demir alıyorum, doktor yanında multivitin de yazdı, açıkçası vitamini düzenli olarak almak istemiyorum ve almıyorum.
Arkadaş lar kac gunde bı alıyonuz folık asıtı
@Sedanur her gün alınması gerekiyor
@Seyde folik asit suda çözünen bir vitamin. fazlası zaten vücuttan idrar yoluyla atılıyor ve vücutta depolanmıyor. Tabii ki her şey gibi günlük alınması gereken bir doz var. Önerilen doz 400-800 mikrogram aralığında. Zaten hapların dozu da bu şekilde ayarlanmıştır. Benim kullandığımda 400 mikrogram içeriyor mesela. Sadece türk kaynaklarını değil yabancı kaynakları da takip ediyorum böyle şeylerde. Aksine otizm riskini azalttığına dair çalışmalar da var.
@Sincap Gerekli açıklama olmuş. Kullandım ve bir zararı olduğunu ne özelde olan doktorum ne de pernötolojide olan doktorum söylemedi.Hamileliğin sonuna kadar doktorum Magne B6 ve folikasit kullanmamı söyledi.
Ben hiç kullanmadım
Doktor bana ıkı gunde bır kullan dedı bu 5mg benımkı
Metil folat kullanbilirsiniz daha doğal ve kapsamlı ve vücutta emilimi de daha kolay faydası da daha çok.
Folik asit haftada aralıklı olarak 4 kez falan kullanılması öneriliyor her gün kullanılması önerilmiyor. Dozu çok önemli doğru kullanıldığında otizm riskini ciddi derecede önlüyor fazlası da zararlı olabiliyor. Açıkçası bende bilmeden bu şekilde aralıklı kullanmıştım sonra haberlerde bu şekilde olması gerektiğini öğrendim
Benimki diofol net 120mg
Bende hamileliyin 3 ayinca kullandim hic bir zararini gormedim gunde 1 tane kullaniyodum
Çok güzel bilgiler verdiniz, teşekkür ederiz
Yeterli miktarda kullanıldığında otizm riskini azaltıyor evet ama yeterinden fazla alındığında da otizm başta olmak üzere birçok zihinsel ve fiziksel geriliğe yol açıyor. Zaten o yüzden ilk 3 ay kullandırıyor doktorlar