Gebelik düşündüğümde özele gitmiştim ve dr diofol diye bir folik asit ilacı vermişti bana her gün iç demişti şimdi test yaptım hamile olduğumu öğrendim ayın 15i özele gideceğim şimdilik buradaki devlet hastanesine gittim doktor bana folik asit kanında iyi çıkmış her gün içmene gerek yok dedi anlamadım her gün içeyim mi içmeyim mi bide demir düşük çıkmış bende bana ilaç yazdı ama özeldeki doktoruma gitmeden kan ilacı kullanmak istemiyorum siz kullanmış mıydınız bilgisi olan yazabilir mi
Merhaba @Elifleyim hoşgeldiniz hayırlı olsun
Ben de hamile olmadan önce folik asit kullanmaya başladım hamile olduktan sonra devam ettim. Ama doktorunuz ne derse o yapılması daha uygun olur
Çok teşekkür ediyorum
Hoşgeldiniz
Gebeliğiniz hayırlı olsun
Folik asit kullanabilirsiniz. Demir ilacı için diğer doktorunuza gitmeyi bekleyebilirsiniz
Teşekkür ederim
Rica ederim
Canım merhabalar, öncelikle gebeliğin hayırlı olsun
Folik asiti gebe kalmadan mümkün ise 3 ay her gün kullanmalıyız . Sen kullanıyormuşsun bende kullanıyordum gebe kalmadan , her gün folik asite devam etmen gerek bu süreçtede bırakma, kanında iyi çıkmış olması bir şey değiştirmez. Kan ilacını kansızlığım olmadığı halde , 12. Haftada başlamıştım doktorumun tavsiyesi ile.
Folik asit bebek için faydalı ama fazlası da bebeğin gelişimine zarar verebiliyor o yüzden bence doktor nasıl derse o şekilde hareket et fazla olması da iyi değil