Merhabalar, 6 haftalık gebelikte folik asit şartmı ben folik asiti kullanmadan hamile kaldım fakat şuan kullanmakta pek istemiyorum, çocuğa zarar verir diye korkuyorum annelerimiz kullanmamış eskilerde şimdi neden kullanılıyor bu anlamış değilim.?
Çünkü hiçbir şey eskisi gibi değil eskiden sebzeyi bahçeden meyveyi dalından yiyorlarmis Aile hekimine doktorunuza danışın onlar daha iyi bilgilendirir. Tabi ki herkesin kendi tercihi size kalmış
Teşekkür ederim ama pek içime sinmiyor nedense
Yani kullanmak iyi diyorlar ama şart olan birşey olsa annenin seçeneğine sunulmaz diye düşünüyorum. Ben mesela aşırı bulantımdan dolayı folik asiti hiiiç içemedim bir sorun olmadı çok şükür. Folik asit yeşil yapraklı , yeşil renk sebze meyvewlrde bol bulunur bol bol yeşil tüketebilirsiniz
Ben gebelikten önce folik asit değerimi çok yükselttim şuan kafam rahat
Folik asit noral tup defektlerini onluyor, en bilineni spida bifida hastalıgı(omurganın kapanmaması). Gıdalarda bulunan bir vitamin fakat hamilelikte gerekenden daha fazla ihtiyac oluyor. O yuzden gebelik dusunmeden en az uc ay once folat degerini yükseltmek gerekiyor. Plansız gebelikte de yaklasık uc ay kullanılması faydalı goruluyor. Kar zarar oranına bakarsak kullanılmamasını ben buyuk bir risk olarak görüyorum.