Folik asit fazlalığı

Arkadaşlar ben ilk 3 aydan sonra decavit ve gyneo ferro sanol kullandım.geçen ayda gyneo ferro sanol ve decavit yerine oxi omaga kullandım ikisindede folik asit var.bugün çok iyi bir doktordan folik asit fazlalığının otizme yol açtığını duydum.çok pişmanım keşke demir ilacını hiç içmeseydim zaten demir oranımda yüksekmiş buna rağmen verdiler.bu ilaçları kullanan arkadaşlar varmı bebekleriniz nasıl

Bende ikisini kullanıyorum çok şükür gelişimi iyi sağlıklıca kucağımıza alalım bebeklerimizi Allah’ın izniyle birşey olmaz kendini kötüyü düşünerek üzme :palms_up_together:

Kaç haftalıksın canım.

36+2 sen kaç haftalıksın

Normalde günlük bir insan vücudunun alması gereken folik asit miktarı 400 600 mg içindeki oran düşük zaten ilaçlardan aldığımız folik asit miktarı az

Bende 33+3

Bu iki ilaçtaki toplam folik asit kaç mg oluyor.bir tane doktor maxsimum 1000 mikrogram olması gerekiyor dedi.

Ben 17.ci haftaya girdigim de gyno ferro yu kulandim altakini kulanmadim fazlasi iyi degil bnde duydum ama ne kadar dogru bilmiyorum

Sanırım 13 birinde 0.5 mg diğerinde 0.8 mg ama neye göre hesap edicez onu bilmiyorum bende ben içindeki oranı az diye biliyorum inşallah öyledir içimizi ferah tutalım

Üzerinde 500 mg yazsa da hepsini vücut emmiyor yani o yazan oranda folik asiti almıyor vücudunz birden fazla aynı içerikli ilaç verilirken doktor onun sınırını hesaplayıp veriyor o yüzden içebilirsiniz

Bende öyle düşünüyorum ama bu 0.5 mg 0.8 mg oranlarını anlayamadım değer sayısı atıyorum günlük dozdan 400 mg yada 500 mg küçük mü büyük mü ben küçük diye biliyordum internete baktım kafam iyice karıştı