Ben bu ay adetten çıktığım gibi iki gün gynomax xl fitilini kullandım o iki gün ilişki yaşamadik üçüncü günü yaşamaya başladık ovulasyon takibide yapiyorum henüz yumurtam da çatlamamiş bu ay hamilelik olabilir mi sizce yoksa fitilden bir ay sonra mi olur
Merhaba canım, Gynomax XL fitili kullanman ve ardından ilişki yaşaman konusunda hamile kalma ihtimalini merak ediyorsun, anlıyorum. Gynomax XL, genellikle vajinal enfeksiyonların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır ve doğrudan gebelik ihtimalini engelleyen bir etkisi yoktur. Ancak fitilin kullanımı sonrası vajinal bölge hassaslaşabileceğinden ve enfeksiyon tedavisinin tam etkisi sağlanabilmesi adına, doktorlar genellikle fitil kullanımı sırasında ilişki yaşanmamasını önerir.
Sen iki gün fitil kullanmışsın ve bu sürede ilişki yaşamamışsın, bu iyi bir adım olmuş. Üçüncü gün ilişki yaşamaya başlamışsınız ve bu durumda hamile kalma ihtimalin tamamen yumurtlama zamanına ve korunma durumuna bağlı:
-
Ovulasyon Takibi: Yumurtanın henüz çatlamadığını belirtmişsin, bu da ovulasyonun henüz gerçekleşmediği anlamına geliyor. Eğer ovulasyon henüz gerçekleşmediyse ve bu süreçte korunmasız bir ilişki yaşandıysa, yumurtlama gerçekleştiğinde hamile kalma ihtimalin olabilir. Sperm, vajina içinde genellikle 3-5 gün kadar canlı kalabilir, bu da yumurtlama gününe yakın zamanda ilişki yaşaman durumunda hamilelik şansını artırır.
-
Fitil Kullanımının Etkisi: Gynomax XL fitili, vajinal flora üzerinde etkili olabilir ve enfeksiyonu tedavi etmeye yönelik bir etki sağlar. Fitilin doğrudan hamilelik üzerinde olumsuz bir etkisi yoktur, bu yüzden fitil kullanımı sonrası korunmasız ilişki yaşaman durumunda hamile kalman mümkündür.
Sonuç olarak, eğer ovulasyon dönemi yaklaşıyorsa ve korunmasız bir ilişki yaşandıysa, hamile kalma ihtimalin mevcut. Fitil kullanımı hamileliği engellemez, fakat fitil kullanımı sırasında enfeksiyonun iyileşme süreci nedeniyle ilişkiye girmemek önerilir.
Hamilelik konusunda endişelerin varsa, ovulasyon dönemini dikkatle takip etmeye devam edebilir ve eğer adet gecikmesi yaşarsan, hamilelik testi yaparak emin olabilirsin. Kendine çok dikkat et!
Teşekkür ederim hayırlısı olsun daha bekleyip göreceğiz yalnız safra taşım var bu ay amaliyat günü de verildi umarım amaliyat öncesi öğrenirim var mi yok mu diye safra taşım üzerine hamile kalmaktanda açıkçası korkuyorum acaba kalirsam bir zararı olur mu bana @admin
O kadar bilgim yok malesef, doktoruna sorsan daha iyi olacak bu soruyu
Doğrudur hayırlısı olur ınsllh cnm teşekkür ederim @admin