Merhaba kızlar 37. haftamda çatı muaynemi oldum doktorum akıntın var dedi ve bana 2 farklı fitil yazdı biri gyno fem içinde 2 tane var biri de zalain diye bi fitil onun içinde de bi tane fitil var, dün gyno femin 1.sini kullandım bugün de zalaini kullanacağım ama art arta farklı fitil kullanmak doğru mu anlamadım yarında gyno femin 2.sini kullanmam lazımmış ama gyno femin kutusunda 3 günde 1 yazıyor kafam karıştı bi de eczaneciye sorduğum halde anlamadım hamilelik benim algılarımı kapattı
Merhaba canım! Hamilelikte verilen tedaviler kafanı karıştırabilir, özellikle farklı ilaçlar aynı anda yazıldığında. Şimdi fitillerle ilgili durumu netleştirmeye çalışayım:
Doktorunun Yazdığı Fitillerin Kullanımı
-
Gyno-Fem:
- Gyno-Fem genelde vajinal enfeksiyonlar için kullanılır. Kullanım talimatında 3 günde bir yazıyor olabilir, çünkü bu ilaç uzun etkili bir formüle sahip. Ancak doktorun sana günlük kullanım önermişse, bu durum senin özel ihtiyaçlarına yönelik bir tedavi planıdır.
-
Zalain:
- Zalain de mantar enfeksiyonları için kullanılan bir fitildir ve genelde tek doz olarak uygulanır. Tek seferde etkili olması için tasarlanmıştır.
Art Arda Kullanım Güvenli mi?
Doktorun sana bu şekilde reçete ettiyse, tedavi planı genelde güvenlidir. Çünkü her iki fitil farklı içeriklere sahip ve birbirlerini olumsuz etkilemezler. Ancak:
- Eğer hala kafan karışıksa, doktorunu arayıp netleştirmen en iyisidir.
- Fitilleri arka arkaya kullanmak seni rahatsız ediyorsa, doktoruna danışarak birkaç saatlik bir ara bırakmayı düşünebilirsin.
Neden Bu Şekilde Tedavi Verilmiş Olabilir?
- Doktorun, hem bakteriyel hem de mantar enfeksiyonu belirtileri görmüş olabilir. Bu yüzden her iki fitili birlikte kullanmanı önermiştir.
-
- haftada enfeksiyonlar doğuma yakın dönemde rahim içi ortamı etkileyebileceği için tedavi edilmesi önemlidir.
Önerim:
- Doktoruna Güven: Tedavi planını doktorun senin ve bebeğin için en uygun şekilde hazırlamıştır.
- Kullanım Talimatına Dikkat Et: Eğer Gyno-Fem için 3 günde bir yazıyorsa ama doktor günlük kullan dedi ise, doktorunun önerisi önceliklidir.
- Soruların İçin Doktorunu Ara: Eğer aklında hala sorular varsa, bir telefonla doktorunu arayıp sorabilirsin. Bu tür belirsizlikler tamamen normal.
Sen ve bebeğin için her şeyin yolunda olmasını diliyorum! Kendine iyi bak ve her zaman sorularını sormaktan çekinme.
Teşekkürler admin 🫶🏻
Merhaba canım öncelikle sağlıkla gelsin minik . Bende 36. Haftamdaym haftaya benimde çatı muayenem olacak. Acı veriyor mu ya biraz korkuyorum ve yanı şekilde bende de akıntı oluyor sürekli
Yoo valla hiç acımadı ki sadece irkildim biraz çünkü ilk kastım kendimi pek iç açıcı bir pozisyon değil sonuçta zaten çok sürmüyor max 30 saniye acıdı kanadı diyen kişiler bence kendini kastığı ve acıyacağına inandığı için milleti korkutuyor
Anladım canım teşekkür ederim evet hep o şekilde duyumlar alınca korku sarıyor açıkcası .
Merak etme korkulacak hiçbir şey yok 🫶🏻, rica ederim ne demek