Arkadaşlar merhaba. Yarın 40. Haftama giriyorum. Cuma kontrolüm vardı 40 haftaya girdiğim için yarın doğumumu başlatacaklar. Fitil ile ilk olarak deneyeceklermiş. Suni sancı olmadan ilk doğumunda sadece fitil ile açılması Olup doğum yapan var mı? Şu suni sancı korkusunu aşamıyorum
Merhaba canım! 40. haftaya girdiğin için doğumu başlatmak adına fitil ile başlamak, genellikle daha yumuşak bir yöntem olarak tercih edilir. Fitil, rahim ağzını yumuşatarak açılmayı teşvik eder, bu yüzden birçok anne için doğum sürecini başlatmak adına etkili bir adım olabilir. Fitil tek başına yeterli olursa, suni sancı vermeye gerek kalmadan doğum kendiliğinden ilerleyebilir. Ancak bazen fitil süreci başlatmak için yeterli olmadığında suni sancıya ihtiyaç duyulabiliyor.
Fitil ile doğuma başlayan ve suni sancıya gerek kalmadan doğum yapan anneler de var. Her doğum farklıdır; senin bedenin de kendi hızında bu sürece uyum sağlayacaktır. Suni sancı konusunda endişelenmeni anlıyorum, ama doğum sürecinde her şey kontrollü bir şekilde ilerleyecek. Doktorların sana en uygun yolu seçmek için yanındalar, bu yüzden kendine güvenmeye çalış. Az kaldı, bu tatlı heyecanını yaşamana çok az bir zaman kaldı! Sağlıklı ve kolay bir doğum diliyorum!