Fikri bilgisi olan var mı?

Bir arkadaşımın problemini anlaticam belki bu durumu yaşayan çözümünü bilen vardır arkadaşlar bir arkadaşım ikinci evliliğini yaptı bir ay önce önceki evliliğinde eşiyle cinsel birliktelik yaşamiyordu hep kendini kasmis hep o esnada titreme geliyormuş vücuduna eski eşinin ailesi çok baskı kuruyordu bu iş olmazsa Çek git filan diye baya bastirdilar kendisini eşi de destek olmuyordu kadın doğuma gitti bedensel problem olmadığını söylemiş doktor psikolojik demis neyse bir türlü bu iş olmayınca yuvası bozuldu yeni evlilik yaptı bunda da böyle bir problem yaşıyormus su an bu sorunu aşmak istiyor bir an önce demek istediğim belki başına belki daha önce böyle bir şey gelmiş biri vardır yardımcı olur nasıl aşar bu durumu acaba

Bu bir hastalık vajinismus diye. Psikolojik bir durum o yüzden psikiyatriye gitmesi gerekiyor bu durumu aşması için. Benim de bir arkadaşım öyleydi 3-4 yıl sonra birliktelik yaşadı eşiyle. Kendi kendine aşarım diye bekledi ama kendi kendine geçecek bir durum değil.

Psikologa da gitti pek bir etki olmadı yuvası tekrar bozulur diye korkuyor ben de üzülüyorum bir fayda çözüm bulurum diye sorayım dedim

Merhaba canım benimde kuzenim vajinusmustu o da 3 yıl direndi gitmedi sonra gitti ve o şekilde yapabildi. Maalesef psikolog dışında hiçbir tedavisi yok onun. Başka bir psikologa gitsin bu seferde o alanda uzman olan

Ya inşallah konuşuyoruz sürekli rabbim kimsenin başına vermesin karşıdaki adam da anlayışlı olmazsa bu konuda çok zor

Amin gerçekten çok zor ama kendini sakın zorlamasın bu hastalığı daha ileriye taşır :frowning:

Ya baskı görüyor esasen önceki evliliğinde eski eşinin ailesi sürekli tehdit ediyordu bu iş olmazsa babanın evine git filan diye ailesi bir yandan bu iş oldu mu dukan diye sürekli soruyormus babası sonunda almış onların elinden ama bu seferki evliliğinde de bu durumu yaşamaya devam ediyor eşi de onun kendisini reddettiğini düşünüp yakinlasmiyormus cik zor bir durumda

Mrb. instagramda bi doktor takip ediyorum Dr Zeynepgenc diye, Vajinismus sadece pskiyatrik bi durum degil. Sayfasına bak derim, estetik işlem ile bu durum ortadan kalka biliyormuş. Umarım yardımcı olur.

1 Beğeni

Vajinismus tedavisiyle ilgilenen bir kadın dogum uzmanına da gidebilir. Eşi biliyor degil mi durumunu. Benim bir tanıdıgım kadın dogum uzmanıyla bu sıkıntısını cözdü tedavi sürecinde eşiyle bir gittigi zamanlarda oldu. Ben bu sekılde tavsiye de bulunabilirim arkadasına

Evet söylemiş eşine durumu biraz soğuk davranıyormus o da

Eşinin böyle bir rahatsızlıktan bilgisi yoksa önyargılı davranabilir ama bu sıkıntıyı yasayan cok insan var kendini kötü hissetmesin özelde vajinismus la ilgilenen cok iyi kadın dogumcular var yasadıgı yer neredeyse arastırıp iyi bir doktora çift olarak gitsinler hem eşi de anlamış olur destek olur hemde kurtulmuş olur sıkıntısından. Çözümü var caresiz hissetmesin

1 Beğeni

Sağolun öneririm kendisine