Merhaba yedi aylık bebeğim var. Sağ göğsümde fibroadenom denilen kitleler varmış şu an sayısı fazla. Tedavisi yok denildi. Daha önce bu durumu yaşayan var mı? Zamanla geçiyor mu?
Fibroadenomlar genellikle 1-5 cm arasında bir boyuta sahiptir ve küçük olanlar için müdahale gerekmez. 5 cm’yi geçen, hızlı büyüyen veya semptomlara neden olan fibroadenomlar cerrahi olarak çıkarılabilir.
Şu an mm lik boyutta ama dokununca ağrı hissediyorum bazende sızlar nitelikte ağrılar var ağrıları nasıl azaltabilirim
Tam olarak nasıl yapıyordu hatırlamıyorum ama takip ettiğim bir kadında vardı göğsüne iyot ile masaj yapıyordu bir yağ ile karıştırıp bu kitlelerden dolayı. Küçültüyormuş diye hatırlıyorum bi araştırabilirsiniz.
Bende vardı iç çamaşıri modeline çok bağlı hatta doktorum yanlardan sıkmayan çamaşır kullanmamı önermişti aynı ağrı sızılari bende çok yaşadım her sene kontrole gidiyordum hatta sonra daha rahat kalıp çamaşır kullandım uzun yıllar ve ağrılarım gunden güne geçti şükür ama o kistler kaybolmadi tabiki sadece ağrım yok denecek şekilde azaldı
Zamanla tamamen yok olmuyor yani hala hissediyor musunuz ameliyat önerdiler mi
17-18 yıldır mevcut bende. Genellikle zararsız kitleler olur. Düzenli takip edilir. Korkmaya gerek yoktur. Kötü huylu kitleye dönüşme ihtimalleri düşük. İçini ferah tut. Ağrısı için birşey bulamadım ben. Zamanla alışıylsun
Peki büyümüyor mu birde ameliyat önerdiler mi
bende 10 seneden fazladır vardı 3,5-4 cm den sonrasını ameliyatla alıyorlar her 6 ayda bir ultrasonla ölçüp bakıyorlar. Ben de anne olmaya karar verdiğimde ameliyatla aldırmıştım 6 ay sonra kadar da hamile kaldım. Korkma süt kanallarını tıkayan bir şey değil masajla yağla ilaçla küçülen ya da kaybolan bir şey de değil. Benimki artık çok büyümüştü son zamanlarda.
Ameliyatla aldırınca meme dokusu kalmaz dedi doktor. Sağ tarafıma yayılmış çünkü
Ameliyat önerilere bi durum değil. Sadece iyi huylu kitle var. Onla yaşıyosun. Çok büyürse alırlar. Birde devlet hastanesinde muayene ol. Özelde hemen alalım diyırlar. Gerek yok