Merhaba güzel anneler. 14+1 haftalık olduk. Ben ikili tarama yaptırmamıştım. Doktor üçlüyü ya da fetal dnayı mutlaka yaptırmamı söyledi. Ben yaptırmayı düşünmüyordum açıkçası, böyle şart koşunca kafama takıldı. Fetal dna için 11bin tl dediler. Fiyatı normal mi siz kaça yaptırmıştınız? Üçlü testte kesin sonuç vermiyor o yüzden pek güvenemiyorum. Napacağımı bilemedim. Bu konuda tecrübeli hamişleri yoruma bekliyorum.
Ocak ayında 8000 Tl ye nipt testi yaptirdim. Nipt sonucumuz guzel geldigi icin diger testleri yaptirmadim. Bu yuzDen dogruluk oranini bilemiyorum
Fetal DNA doğruluk oranı %99 diye söyleniyor.Ben fetal DNA yaptırdım geçen ay 15 bin TL
Ben fetal DNA yi 15 bin e yaptirdim kesinlikle yaptır aklında keskeler kalmasin
Ankara firması hariç yurtdışı genetik laboratuvarları tercih etmenizi öneririm. Maddi imkan elveriyor ise ,ben kimsenin söylemesi ile değil sadece testlerle gereksiz yere üzülmemek adına kendi isteğim ile yaptırdım Nisan ayı sonunda.400 € tuttu,fransız firmasıydı. Hem de cinsiyeti erkenden öğrenme fırsatı var.
2 li test sonucunu başka bir doktora göster istersen ben özrlde ikili test yaptırdım sonuç normal çıktı doktorum dörtlü tarama testinde gerek olmadığını söyledi bir dönem ağrım olmuştu o sırada devlete gitmek zorunda kaldım yakin diye oradaki Doktor 4lü yaptırıp yaptırmadığımı sordu yaptırmadım deyince direkt yapmıştı oda normal cikti
Ayrıca benim özeldeki doktorum İstersen yaptır cinsiyetini erken öğrenmek istiyorsan dedi ama onun dışında çok gerekli değil bence diye söylemişti genellikle herhangi bir risk görüldüğünde öneriyorlar ya da sigara alkol kullanımın varsa yaşın ileriyse
Kesinlike yaptır 12 bin tl ye yaptırdım ben %99,5 kesinlik var test sonucunda ve bundan sonra hiç bir teste gerek kalmıyor şeker yüklemesi dışında.
Benim detaylı ultroson doktorum önerdi yaptırdım tıp fakulesinde 239 falandı sonuç bugün çıktı temiz çıktı bencede yaptır koldan kan alıyorlar sadece
Ankara’da yaptırma kesinlikle firma adı vermek istemiyorum ama yurt dışı deyip Ankara’da testi yapıyorlar ve hiçbir şey bulamıyorlar ilk kızımla yaptırmıştım Boşuna para verdim 6 yıl önce 5.000 lira vermiştim Şimdi hamileyim yurt dışına gönderen bir firma ile yaklaşık 20 hafta önce yaptırdım nift testini 12.000 TL’ye .sadece şunu söyleyeyim bu testler bile kendi içinde ayrılıyor 7000 olan var 12.000 olan var dediğim gibi kesin çözüm mü kesin tanımı Hayır Çünkü silinme oranlarına genetik rahatsızlıklarda silinme oranlarına göre değişebiliyor bulmaları
Ben şubatta 11 bin tl ye Fetal Dna testi yaptırmıştım. Doğruluk oranı %99 diyorlar. Maddi imkanın varsa üçlü test yerine direk fetal dna testini yaptır derim.
Ben kandan değil ama ultrasondan ikili test yaptırdım yasım ileri oldugu için kandan yuksek cıkma ihtimali fazlaydı cunku. Üçlü dörtlü testleride yaptırmadım. Bugun detaylı ultrason yaptırdım perinatoloji uzmanı bana ikili cunku taramaları yaptırdın mı diye sordu. Bende sadece ultrasondan baktırdım dedim. Kesin sonuc için Fetal dna onerilmişti onuda yaptırmadım dedim. Hoca aynen soyle dedi. İkili üçlü taramalar sadece ihtimali verir fetal dna da kesin değil. Kesin sonucu amniyosentez ile öğrenebiliyoruz. Down sendromlu bebekler her zaman ultrason bulgusu vermez tum Organ gelişimi saglıklı gozukebilir bunun bilgisini vermis olayım dedi.Forumlarda okumustum zaten birinin fetal dna sonucu olumsuz gelmiş amniyosentez yaptırmıs bebek saglıklı cıkmıs. Maliyetli bir test olmasına ragmen guvenilir değilmis yani bu sektörude kazanca cevirmişler sanırım…
Ben 15 bin TL’ye yaptırdım fetal DNA yi ona rağmen detaylı ultrason da sorun çıktı fetal DNA da temiz çıkmıştı oysaki amniyosentez de yaptırdım mesela ben