Fetal DNA testimide trizomy 18 çıktı,

2 ay önce devlet hastanesinde doktor 3lu taramada trizomy 18 çıktığını söyledi ve yaşımdan dolayı riskli olduğunu söyledi yaşım 39, bana iki şey önerdi, amniyosentez ya da fetal DNA, sonra özel bir yerde detaylı ultrasyona girdim doktor her şeyin gayet güzel ve normal olduğunu söyledi, içiniz rahat olsun diye devlet Hastanesi’nin söylediği gibi DNA fetal testini de yapın dedi, keşke yapmasaydik, trizomy 18 dediler, yani 9. Kromozomun sayısı fazla, çok korktum ve ağladım, Allah’ıma tevekkül etmek istiyorum çok zor bir dönem geçiriyorum, benim durumda volan var mı? Benim durumda olup sağlıklı bir bebek doğuran var mı? Benimle tecrübelerinizi paylaşın Teşekkür ederim, sağlıkla kalın

Yani sizi üzmek istemem fakat fetal dna testleri %99 doğruluk oranı var Bana da detaylı ultrasonda ense kalınlığı yüksek down sendromu dediler bende dua ettim ve Allah’a sığındım çok şükür kızım sağlıklı doğdu Sende allahtan ümit kesme gelen allahtan geliyor hakkında hayırlısı olsun sağlıkla al kucağına​:face_holding_back_tears::cherry_blossom::white_heart:

3 Beğeni

Kaç haftalık hamilesiniz şuan

23+3 hafta

Yorumun için teşekkürler :pray::pray::pray: ben Rabbime sığındım inşallah sağlıkla gelir bebeğim

2 Beğeni

Hastalık hakkında bilgi edindiniz mi hayırlısı olur inşallah hakkınızda

1 Beğeni

1 sonuçlar temiz çıktı 3 hafta sonra bir sonraki sonuç çıkacak İnşallah o da temiz çıkar

1 Beğeni

Benim de yas 39. 2. Bebegim. 2li taramada tek risk yas cikti. Yasimdan dolayi ayni testi onerdiler. Yaptirmadim. 22. Hafta Detayli ultrasonda hersey yolunda cikti. Tek risk yas yine ayni testi onerdiler. Yine yaptirmadim. 6. Ay olmus . Bebegimi o kadar hissediyorken bir test sonucuna gore aldiramazdim zaten. Cunku test sonucu kotu cikip sapasaglam dogan cocuklar var. Birsey varsa zaten detaylida gozukuyor. Genetik testleri asi ustunde genlerimizde bulunan hastalik ihtimalini soyluyor. Bebegimize denk gelecek diye birsey yok. Kendi adima detaylida bebegimde problem gorulseydi hazirlikli olmak acisindan testi de yaptirir ne yapacagimizi belirlerdik dogum sonrasi icin. Ki arkadasimiz akraba evliligi kuzenler, 2. Cocukta detaylida cikti anomaliler. Testi de yaptilar . Cocuk dogdu detaylida soylendigi gibi kalp gelismemisti amelyat oldu. Demem o ki birsey varsa detaylida cikiyor. Zihinsel bir anomali varsa gen testi evet ama yakin akraba aile icinde yoksa cok cok dusuk ihtimal. Insallah senin de bebegin sagliklidir. Eger ben cocugum hastaysa bakamam aldiririm diye dusuncen varsa testi yaptir kararini ver . Ama test kotu de ciksa aldirmayacagim sans verecegim bebegime diyorsan hic testlerle kendini strese sokma. Iyi dusun sabret .

1 Beğeni

Bilgilerini paylaştığın için teşekkürler, testi yaptırdım birinci aşama amniyosentez temiz çıktı, ikinci sonuç daha çıkmadı, dediğin gibi genetik doktor söyledi sadece genetikte görülebilir çünkü detaylarda görünen bir şey, ve evet detaylı ultrasonda bi şey çıkmadı çok şükür, gerisini Allah’a bıraktık, hepimizin bebekleri sağlık doğma dileğiyle :pray::pray::revolving_hearts:

Merhaba sonucunuz çıktı mı acaba umarım güzel sonuçlar almıssınızdır