MERHABA kizlar . 36 yasindayim. Tup bebekle ilk gebelimde 20.haftadayim. Fetal dna icin takibinde oldugum doktor mu yonlendiriyor yoksa direkt perinatolojiden randevu mu alıyorum? Nasil yapmalıyım tesekkurler simdiden
Merhaba, beni takipli doktorum yönlendirmisti. 2 li test zamani geldiğinde isterseniz direk fetal dna testi yatırın 2 li test yanılma payı oluyor fetal dna daha kesin ve bir cok hastalık taraması yapılıyor demişti. Ben de o nedenle sadece fetal dna yaptırdım. Sonuçta bir hafta gibi kisa bir sürede geldi. 10+6 haftalıkken yatırdım.
Fetal DNA ücretli devlet karsılamıyor yani sistem üzerinden kayıt acıpta doktorun yada perinatolojinin sevk ettiği bisey degil. Siz istege baglıda arastırıp fiyat olarak uygun gelen biyerde yaptırabilirsiniz
Evet devlet karşılamıyor. Doktor bir kac merkez önerdi. İspanya da bir laboratuvara göndermeyi tercih ettim ben. 20 bin gibi bir ücreti oldu.
Eskişehir osmangazi üni hastanesiinde en son 1000 tl karşılğında yaptırmıştı arkadaşım bir tek orasj şuan uygun fiyata yapıyor arayıp öğrenebilirsnz eğer yakınsanız yada orrada oturuyorsanız
Manisa dayim canim ben
Ben de 2 hafta sonra yaptıracağım, doktorumun önerdiği 3 firma var biri fransa da laboratuvara gönderiyor 20 bin tl denildi, diğeri anlara da 14 bin, diğeri istanbul ataşehir de 13 bin tl bunların hepsi nakit fiyat kart ile ödemelerde fiyatların üstüne üç aşağı beş yukarı 3 bin tl daha ekliyorlar. Aynı şehirdeysen evinden ya da çalışıyorsan iş yerinden gelir bir tüp kan alarak laboratuvara yolluyorlar. Aynı şehirde değilsen sana kargo ile kiti gönderiyorlar sen sağlık ocağında kan aldırıp kargolayabiliyorsun. Ben özellikle bu 3 laboratuvara da sordum kanda bozulma pıhtılaşma olmaz mı kargoyla gönderirsem diye, tüpün içinde koruyucu bir sıvı oluyormuş o yüzden kanda bozulma olmuyormuş. Ben sanırım Fransa’da incelenecek testi seçeceğim. İstersen firma bilgilerini de seninle paylaşabilirim cevap yazarsın ihtiyacın olursa
Canim tesekkur ederim. Carsamba gunu donagen isimli firmayla gorustum kani verdimm .amerikaya gidecekmis . Evime yakin hastanede teslim ettim. Dolar kuru uzerinden 18.115 lira odedim bu arada. Bakalim hayırlısı artik