(Ferrum hausmann) acil dönüş

Bu ilacı nasıl kullanicam doktorum yazdı bilenler yazarmi günde 3 tüp içicem kusturuyor nette tam.bilgi alamadim eczane uzak bilenler yazsın suya flnmi katicam

Doktor üç dediyse üç içeceksiniz işte,kusma yan etkisinde var heralde prospektüste yazıyor nette baktığım kadarıyla.. belki ekmeğe falan döküp içsen böyle sorun olmaz hemşire bı arkadaş vardı görürse yazar umarım

Hap olanları var bunların, doktoruna danışıp değiştirebilirsin

@Sevgiay evet bende sevgi hanıma sorun diyecektim :innocent:

2 Beğeni

Hapı neden yazmadı doktor aynı ilacın hapını kullanıyorum hapı mide bulantısı da yapmaz hem

Bilmiyorum ya bunu yazmış korkuyor um.icmeye

Merhaba, günde 3 doz reçete edildiyse sabah aç karnına 1 flakon kahvaltıdan bir saat önce, öğle yemeğinden bir saat önce bir flakon, akşam yemeğinden bir saat önce bir flakon şeklinde dozlara bölebilirsin. Miden çok hassassa öğünlerden 2 saat sonra da içebilirsin ama demir emilimi azalabilir. Mümkünse düzenli kullanmaya çalış çünkü demirin gebelikte çok önemli olduğunu bizzat ayıla bayıla yaşıyorum, ben ağızdan hiç bir şekilde alamıyorum beni de kusturuyor sürekli o yüzden damardan takviye şeklinde kullanıyorum. Çay, kahve ve süt ürünlerini aldıktan sonra en az 2 saat beklemeden Ferrum alma. Kabızlık yaşarsan bol su iç ve lifli gıdalar tüket.

1 Beğeni

Suya karıştırabilirsin bir miktar ama eziyet olur sana doğrudan içmen daha etkili olur. Shot şeklinde tıka burnunu iç baktın tolere edemiyorsun doktorunla görüş değişiklik yapsın hap formuna dönerse belki daha rahat içersin.

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim cevap verdiniz için :cherry_blossom::sparkles:

Rica ederim ne demek, sağlıklı bir gebelik diliyorum size :heart_eyes::innocent:

1 Beğeni

Ben diğer iki hamileliğimde de bunu kullanıyordum halada bunu kullanırım otkiler yan etki yapıyor bende benim doktorum bulantı kusma falan yaparsa tok karnına icebilirsin demişti ben hep tok karnına içiyorum günde 2 tane öyle bir sorun olmuyor

Günde 3 tane aç karnına sabahlaru içince kusma yaptı ama öğlen yemekten önce içtim bişey yapmadı bir saat sonra da yemek yedim demek ki aç karnına ağır geldi tok karnına içerim ne yapım