Çocuğu olan anneler.
Sizce oyuncakları farklı almak yani her oyuncaktan olması çocuğu bilgili yaparmı?
Herşeyden anlar her şeyi tanır diye gormemiş olmaz diyen anneler var.
Biride gorumcem.
Her oyuncaktan var kizının ve kızı benden cok biliyor taniyor her seyi artık 4yaşına geldi.
Maşallah her seyi biliyor.
Oyuncaklarinin icinde her turlu seyler var yani.
Oda bakıp bilgilenmiş
Mesela bir oyuncak veya bişey gordugunde anne bu ne bu ne icin diye sormuyor kendisi direk biliyor.
Sizdede oylemi?
Cocugu olan annelerin bakış açısını merak etdim. @baby_ugur@ezgi-y@Hava ve diğer coçugu olan annelerimiz yorumlarinızı bekliyorum.
Çocuğun bilgili olmasının oyuncaklarla çok ilgisi yok. Her türlü oyuncağı alırsın ama sadece çocuğun önüne atarsın, işte bu çocuğu bilgili yapmaz. Eğitici oyuncaklar ya da güzel oyunlar kurabileceği oyuncaklar alıp o oyuncakların işlevine göre sen de oturup çocuğunla oynarsan, oyun ve oyuncaklar yoluyla çocuğa bilgiler verirsen işte bu çocuğu bilgili yapar.
Yani iş yine oyuncaklardan çok anne baba ilgisine düşüyor
Mesela Rüya’nın kitapları ve eğitici kutu oyunları vs benden soruluyor evde. O yönden ben ilgileniyorum. Babası da evcilik vs oynarken eşlik ediyor ona çünkü mesleğimden de dolayı galiba, ben biraz eğitimsellikten yana oluyorum. Eşim de çok çocuk ruhlu olunca o da oyun kısmını çok iyi yönetiyor. Evde bu şekilde de görev bölümü yaptık kendimize. Mesela yine Rüya’ya İngilizce eğitimi verirken de ben eğitici oyuncaklarla destekledim yabancı dil becerisini, eşim de oyunlarda İngilizce konuşarak destekledi ve Rüya şu an çift dilli bir çocuk. Evde de biz hem Türkçe hem İngilizce konuşuyoruz zaten.
Yani herşey anne baba ilgisinden geçiyor. O yüzden çok oyuncak almak yerine, işlevsel ve çocuğun yaratıcılık zekâsını geliştiren, oyun kurdurabilecek oyuncaklar seçilmeli (Bebeklik oyuncakları da dahil)
Bu konuya hem anne hemde bir okul öncesi öğretmeni olarak cevao verecegim cocukta her oyuncaktan olmasi onun yeterli olmasi demek degildir alacagimiz oyuncaklar onun motor gelisimine bilişel zekasina uygun olmali kurumlarda siniflarda da dikkat ettigimiz oyuncagin ne kadar egitici oldugu cocuga ne kattiğı ayrica anne baba tarafindan da desteklenen egitici oyuncaklar cocugum gelisimi icin cok önemli yani anne baba da oyuna katilmali bebeklikden itibaren sadece oyuncaklarla degil egitici aktivitelerle etkinliklerle desteklenmeli cocuk küçük anlamaz diye bisey yok kesinlikle daha bebeklikten itibaren ilkel hafizaya yerlestiriyorlar yani cok oyuncak degil kaliteli egitiici oyuncak
Harika bir meslek ben özelde calisiyorum ama birakicam sanirim bir süre hamilelikde zor olmaya baslasi benim cocuklar daha küçük 3-4 yaş grubu ee haliyle zor oluyor ayrilmak kotu olacak ama mecbur napalim @NURAN
Benim yaş grubum çoğunlukla 6 yaş grubuydu, kankiydik hepsiyle O yaş grubunun dilinden düşmeyen ilk kelime ‘kanki’ idi Küçük yaş grubu zorluyordu beni. 6 yaş grubunda yaratıcılığımı daha kolay kullanabiliyordum
Bende kücuk yasla calismayi seviyorum 6 yasla da calistim ama kucuk yas grubu bana daha cazip geldi daha sevgi dolular bazi seyleri ilk ben ögretiyor olmam cok heycanlandiriyor beni ben onlarla yerde yuvarlanan oturup oyuncaklarla oynayan biriyim ee simdi yapamayinca cocuklarda sasiriyor tabii göbegin buyumus ogretmenim cok mu yemek yediniz diye soranlar var cocuklarla calismak cok harika bisey insan yaslanmiyor @NURAN
Haftanin bir gunu anne gunu yapardik
Monopoly satranc kizma birader bingo
Felan o tur oyunlar oynardik.su an hala oynuyoruz en kucukle
Baba gununde baba gununde playstation
Felan oynuyolar mac yapiyolar.
Eger bizim vaktimiz olmazsa lego
Pokemon puzzel o tur seyler yapiyolar.
Ama oyuncagi takip etmek cok zor.
Bakugan felan vardi simdi pokemon tekrar cikti
Butun kahramanlarin isimlerini sasirtici sekilde
Biliyolar gercekten en 300 var mesela.
Simdiden bebegime aldim tahta ekseri
Cogu bloklar aldim kitap aldim.
Beraber film izlemeyi cok severler
Mesela harry potter felan
Ben seviyorum cocuklarla vakit gecirmeyi
Ugrasip biseyler yapmayi.
Aldigim egitim ve durdugum siniflarda
Kaynakli ve herzaman gonullu anne olarak beni
Secerlerdi.
3 kere okulun birinci annesi secildim.
3 kere odul aldim.
Dogum gunu seyleri hazirlamayi severim
Cok ugrasirim
Saglikli yiycek dagitmak zorundayiz
Mesela ara ya bir iki seker.
Sunu hazirladim
Ve kol saati yapmis uzum kutularindan
Cocuklarla gezmeye gitmeyi de cok severim
Hayvanat bahcesi felan.
Oyuncaga buyuk paralar vermeye gerek
Illaki evde biseyler bulunuyo el ugrasi
Boyama su bu.
Bundan yaptim 2 ay da buna ugrastim
Okulun muduru gidiyodu seker hamurundan
Kocaman okulun binasini diktim.
Guzel oluyo kendin icinde mesgale oluyo.
Bu oglumdada basliycam inshallah
Çoçuk her gun yeni bişey ögreniyor.her şeyi çok çabuk algiliyorlar,çunki dikkatlice bakip dinliyorlar,Oyuncaklarin fazla veya değişik olmasi,cocuga biseg ögretmez,aksine her defasinda oyuncak isteyecekdir,cunki ayni oyuncaği zaman geçdikce sevmiyolar yenilerini istiyorlar,aldikca aliyorsun,bizim evde bir oda oyuncak odasi cocuklarin hepsini oraya aliyoruz orda oynuyorlar,yetmiyor butun odalara tasiyolar,bikdim oyuncak elinden,bazen elektrikli supurgeyi alip hepsini çekesim geliyorYani fazla oyuncağa alistirmayin,biz bu yanlisi ilkde yapdik ikincide asla yapmayiz.Cocuklara fazla değisik oyuncak yerine,Eğitici her yaş araligi icin oyuncaklar oluyor,onlardan almayi tavsiye ederim,biraz pahalilar ama hem zeka geliştirici ,hemde kirilmiyorlar,tahtadan olduklari için sağlam kaliyorlar,hemde rengarenk olduklari için dikkat çekici oluyor,benim oğlum arabalari ile fazla oynuyor,diğer oyuncaklar dikkatini çekmez,birde tahtadan renkli halkalar var çubuğa geçirip oynuyor,ingilizce saymayi,renkleri biliyor sabah aksam oynuyor bikmadan,kendi dilimizde ve turkcede sayilari renklerin taniyor.Televizyondan ögrendi,ama doktor doğru olmadiğini çabuk konusa bilsin diye ancak kendi dilinizde çizgi filmler izletin demisdi.Ama o turkce ingilizce olanlari seviyor.tekrar tekrar baksada bikmaz.