Herkese hayırlı,huzurlu,güzel bir akşam diliyorum![]()
![]()
Arkadaşlar sizce evliliği ayakta tutan etkenler nelerdir?
Benim düşünceme göre;Sevgi,sadakat,hoş görü,vicdan,nezaket ve cinselliktir. Ya sizce?
Herkese hayırlı,huzurlu,güzel bir akşam diliyorum![]()
![]()
Arkadaşlar sizce evliliği ayakta tutan etkenler nelerdir?
Benim düşünceme göre;Sevgi,sadakat,hoş görü,vicdan,nezaket ve cinselliktir. Ya sizce?
Evliligi ayakta tutan en onemlisi sabirdi sonra sevgi sayqi bide çoçukdu yoksa miletim dir dirinda evlilig dagilir cocuk olmasa
seninle aynı düşüncedeyim
En başta empati bana göre bunu başarabilirsen herşey arkasından geliyor zaten eşin yanında yokken bile o varmiş gibi davranabilmeli insan önce kendisine sonra eşine saygisi olmalı sevgi en son geliyor benim için güven ve saygı yoksa sevgi bi yere kadar
Haklisin canim
Erkeğin kendine bir aile kurduğunun farkına varmasıyla annesini ve diğer bütün etkenleri boşamasıyla meydana gelen şeydir evlilik bence. Bunu ayakta tutansa başta saydıklarımı idrak edip devamında da saygıyı sadakati ten uyumunu sağlayarak mutluluğu huzuru kendine amaç edinmiş eşlerdir.
Saygı sadakat olmazsa evliliğin yürüyeceğini düşünmüyorum ne olursa olsun birbirine saygı göstermek zorundasın saygı bitince her şey ardı ardına geliyor sonra evlilikler bitiyor saygı çok önemli
Katılıyorum
En önemlisi güven, çünki güven kırılınca asla geri gelmez. Sadakat,anlayış,saygı,sabır, ve ve anne bebesi değil artık bir eş olduğunu bilmeliki eşiyle arasında kavga olmasın annesi yüzünden. Ne demişler erkek evlendiği zaman ilk önce annesinden boşanmalı. Her kararı anneyle kuzenle ve s.le değil. Eşiyle ala bilmesi için.
Bunlar olduktan sonra bunlar sayesinde sevgi yaranıyor zaten.
Eşim sayesinde Aşka inanmayanlardan değil Aşka inananlardan olduğum için Rabbime şükür
İyikide benim eşim iyikide evlenmişiz çok şükür ,adam gibi adam erkek gibi erkek kurban olduğum ,vicdanını demeye gerek yok, rastaldığım en vicdanlı insan kocam diye demiyorum.
Tanıyan bilir.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
En merhametli,bağışlayan.
Hayvanlarla bile anlayışlı davranıyor.
Mahallede Gözü kör bir kedi görse mesela hemen ilaç alıp tedavi eder elinden geldiğince.
Sahip olduğum en değerli ve en güzel varlığım eşim ve oğlum ![]()
![]()
çok duygulandım ![]()
İlk önce yazacağım şey biraz açık sözlü çıka bilir fakat yazmak istedim kendimi anlata bilmek için. @FidanUğur cinsellik de önemli evet çünki insan cinsel ilişkiyi bir kez geciktirince eşler arasında uzaklaşma oluyor bunu ben hamileyken bir kez hiss etmişdim gercekten kendimden hiss etdim hemde. İlişki kurulduktan sonraysa daha bir sıkı sıkı olduk bir birimize gördüm ve gercekten bir ilişkide en önemli şeylerden biri cinsel bağın kopmaması gecikmemesi.
Sevmediğin biriyle zaten %90 evlenmiyorsun
Sadakat bir tık ileri mevzu
Günlük hayatta evliliği ayakta tutan bence sabır
Sabırlı insan işi evlilik ![]()
Ben de sabır empati nezaket demek istiyorum. Sadakat güven zaten görünmeyen ama olması zorunlu olan.
En önemlisi iki tarafın da Allah korkusudur. Allah’tan korkan bir insan eşine de zulmetmez hatalar olabilir tartışmalar olabilir lakin saygıyı kaybetmez. Kadının erkeğine onun evin direği olduğunu hissettirmesi ve o erkeğin de kadınına evin kraliçesi olduğunu hissettirmesi lazım.Zaten saygı varsa sevgi de gelir.Kadının kadın gibi erkeğinde erkek gibi olduğu bir evlilikte ve iki tarafında birbirine davranışlarında Allah’ın rızası gözetiliyorsa evelallah Rabbimiz o yuvaya huzur ve bereket verecektir.Ve tabiki cinselliği de unutmamak lazım bu da bence en sağlam temellerden birisi…
Bence kesinlikle Saygı. Saygı yok olunca Sevgiyi de sadakati de beraberinde götürüyor
Saygı ve ilgi evliliği ayakta tutan temel özelliklerdir bence
İlgi olmazsa saygı biter. Saygı olmazsa sevgi biter
Sevgi saygi sabır cinsellik vb![]()