Size tuhaf gelecek belki ama ben evde doğumu çok istiyorum ve bir süredir bunun için araştırma içerisindeyim. Bende evde doğdum o zaman ve bu zaman aradındaki fark ne? Doğal doğum Allah tarafından bana verilmiş bir haktır o hakkımı kullanmak istiyorum. Benim gibi düşünen var mı aranızda?
Hersey normal giderken bi komplikasyonla bebege ve size dönüsü olmayan üzücü seyler olabilir. En ideali sizde ve bebekte herhangi sorun yoksa hastane ortaminda kendi dogal dogum olayinizi yasamak. En azindan erken mudehale vb. Durumlar icin.
Geçmişte bebek ölümleri çok vardı,her türlü terslik olabilir,anne ölümleri de çoktu,ne gerek var yavrunu ve kendini riske atmaya,bebek kanalda oksijensiz kalabilir Allah göstermesin böyle şeyler olsa vicdan azabı çekersin.bence hastane de doğurmak en sağlıklı ve güvenli olanı
Ben hastanede ilk bebeğimde kürtaj olduktan sonra ve beni iki defa kürtaj yaptıktan sonra bu karara vardım. 4 ay geçti alttan muayene olduğumda doktor bana dedi rahmin ilaç dolu sen ne kullandın orda zaten şok oldum. Doktorların işi ilaç vermek ve kesip biçmek başkada bir şey yok. Tanıdığım yakın ebeler var ama hastanede çalıştıkları için yapmazlar diye düşünüyordum. Ama evlere giden ebeler varmış bu nimeti göz ardı edemem. Rabbim yardım eder ve ben kendime güveniyorum.
Zaten bunun eğitimini alıyoruz herhangi bir sıkıntıda hastaneye gidebiliriz
Teşekkür ederim bakacam
Ben ikinci oğlumu evde doğurmuştum 6 yıl önce. Planlanmış bi doğum olmadığı için biraz stresli oldu, hastaneye yetişemedim, Allahtan ilkide normaldi ikimizde sıkıntısız atlatmıştık. Bazen kanepede otururken aman hemen şurda doğuruversem diyorum, diğeri kanepeye doğdu. Öyle bi rahat doğumdu. Evde doğum tecrübeli insanlar varsa özellikle psikolojik açıdan güzel bence. Bi terslikte hemen hastaneye yetişebilecek bi uzaklıktaysa olabilir diye düşünüyorum.
Ne kadar güzel yaa bende o pikolojiye hazırladım kendimi belki ben evde tekken de doğumum başlar o yüzden o korkuyu üzerimden atmam lazım
Güvenilir bir ebe ile gayett ye olabilir…
Öyle pıt diye gelmiyo ya bi sinyal veriyo illa öncesio vakte yanınıza birilerini çağırma fırsatı olur zaten. Eski zamanlarda olumsuz sonuçlar olmuş olabilir ama şuan tecrübeli biriyle yolunda gider inşallah.
6 yıl Almanya’da görev yapmış Türkiye’de aldığı eğitim dışında almanyata tekrar baştan ebelik okumuş ebenin eğitim videosunu izlerken bile o kadar rahatladım ki
Dilek ebeyi diyorsunuz sanırım.
Evet. Tek ben tanıyorum sanıyordum burada
Bende öyle sanıyorum
Sen hastaneye gidene kadar bebeğini kaybedebilirsin.
Senin kararında ben bişi diyemem ama ben normal doğum yaptım hastanede 4 5 tane doktor vardı biri doktor biri asistan biri stajyer o halde bile ben doğumda öleceğimi sandım Allah var sürekli muayene ettiler beni hastane ortamında doğum yapmak bence daha güvenli evde doğum yapmayi düşüncesi bile içimi ürpertti
İki abim ve ben hastanede ablam yolda kardeşim evde doğmuş bende çok seviyorum evde doğumu ama cesaret edemezdim sanırım
Bu inanca bağlı biliyor musunuz neye inanırsan o senin için en iyisidir. Benim yeğenim kendisi 49 kilo bebeği 4.500 kilo doğdu. Sezeryanla akıımızı zihnimizi kirlettiler normal doğumu bile en tehlikeli olarak alğılıyoruz artık. Benim çevremde kim korkup sezeryan olduysa bin pişman oldu acısı sızısı kahrı bin kat diyor. Ve hastane zaten mazbahaya benziyor benim için kendi şahsım adına konuşuyorum çünkü özelde olsa hemen oldu bittiye getirmek için ya kesi atar yada sezeryan der. Çok şükür annem 13 tane doğum yaptı ablam 9 çocuk yengem 9 ve diğer ablamları ve yengelerimi saymıyorum bile hepsi evde doğum yaptı sadece bir ablam soktorla evli olduğu için eşi kabul etmedi onun haricinde evde ve normal doğurdular. Ablamın kızı ilk başta yazdığım 2 oğlunu normal doğurdu abimin kızı da aynı şekilde
O kadar kişinin arsında tek ben mi korkaklık yapacam özellikle ben çok istiyorum bunu ve biliyorum ki korku olumsuzluğu getirir.
O ne biçim laf Allah korusun. Sizde hastaneyi ve doktorları bu kadar büyütmeseniz keşke onlar Allah’tan büyük değiller.